Mladići iz Doboja prevozili drogu u taksiju

Nebojša Tomašević
Mladići iz Doboja prevozili drogu u taksiju

Banjaluka - Dobojlije Milko Šarčević (22) i Nikola Đurić (25), zvani Sola i Solsker, osuđeni su u banjalučkom Okružnom sudu na 11 godina zatvora zbog šverca narkotika.

Ćurić je dobio šest, a Šarčević pet godina zatvora zbog dilanja droge. Međutim, Šarčević će iza rešetaka provesti pet godina i 10 mjeseci, jer su mu u kaznu uračunate i dvije uslovne presude od po pola godine zatvora zbog ranijih krivičnih djela. Njemu su uslovne presude pretvorene u zatvorsku kaznu jer je počinio novo krivično djelo.

Prema presudi, Đurić i Šarčević su u taksiju prevezli oko 300 grama razne droge koju su planirali da prodaju. U presudi se navodi da su 30. novembra 2017. došli iz Doboja u Prnjavor noseći sa sobom drogu. Tom prilikom angažovali su taksistu D. K. da ih doveze.

Kada su stigli u Prnjavor, u kafiću “Tango” u Zanatskom centru sastali su se sa B. R. i ponudili mu marihuanu i spid. Međutim, prije nego što su realizovali “posao”, reagovala je policija i uhapsila obojicu. Tada je kod Šarčevića pronađeno oko 280 grama marihuane, dok je Đurić bacio četiri paketića marihuane, paketić spida i sedam tableta ekstazija. Nakon toga pretresen je Đurićev stan u dobojskoj Vidovdanskoj ulici, gdje je pronađeno još oko 600 grama marihuane, 100 tableta ekstazija, oko 100 grama spida kao i digitalna vaga za precizno mjerenje.

Šarčević i Đurić uhapšeni su početkom decembra prošle godine i određen im je pritvor. Obojica su tokom procesa sa banjalučkim Okružnim tužilaštvom zaključili sporazume o priznanju krivice. Međutim, Đurić je na sudu odustao od sporazuma, a dogovor Šarčevića sa tužiocem, prema kojem je trebalo da dobije tri godine i tri mjeseca zatvora, odbacio je Okružni sud Banjaluka. On je ponovo sa svojim tadašnjim advokatom Markom Mikešom i tužiocem zaključio novi sporazum na tri i po godine zatvora, ali je i od njega ipak odustao.

Ranije presude

Nikola Đurić je 2015. godine u dobojskom Okružnom sudu osuđen na godinu zatvora zbog iznude, a godinu ranije dobio je uslovnu osudu zbog krađe. Protiv njega se vodi krivični postupak zbog razbojništva.

Milko Šarčević je u februaru 2017. osuđen na uslovnu kaznu od pola godine zbog ugrožavanja bezbjednosti, a godinu ranije za isto djelo dobio je kaznu od 300 KM. Njemu je i 2016. godine izrečeno šest mjeseci zatvora uslovno zbog prikrivanja krivičnog djela, a protiv njega se vode tri krivična postupka zbog razbojništva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana