Котор Варош: Продајом лажних диплома зарадио 5.350 КМ

Н. Т.
Котор Варош: Продајом лажних диплома зарадио 5.350 КМ

Котор Варош - Бивши директор Средњошколског центра “Никола Тесла” у Котор Варошу Велимир Ђаковић (57) из тог града оптужен је да је у више наврата издао дупликате свједочанстава и фалсификоване дипломе ове школе и то наплатио око 5.350 КМ.

Оптужницом су обухваћени и Радислав Пљеваљчић (38) и Бранка Вишњић-Говедарица (35) из Фоче, те Борислав Келечевић (53) из Лакташа.

Оптужницу је подигло бањалучко Окружно тужилаштво, а потврдио Основни суд у Котор Варошу. Према оптужници, Ђаковић је током 2011. за новац издао шест фалсификованих диплома школе у којој је био директор. Лажне дипломе издао је и саоптуженима који су их, иако су знали да су фалсификат, употријебили као праве. Пљеваљчића и Говедарицу оптужница терети да су фалсификоване дипломе искористили ради запослења у Казнено-поправном заводу Фоча. Келечевића терете да је фалсификовану диплому поменуте средње школе предао у општину Лакташи како би је овјерио и уписао у радну књижицу. Затим је књижицу с тим уписом доставио у свој досије у “Електрокрајини” Бањалука, гдје је био запослен. Ђаковића оптужница терети за злоупотребе положаја и овлашћења и фалсификовање и уништавање службене исправе, а Пљеваљчића, Говедарицу и Келечевића за фалсификовање исправе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана