I majka odgovara za smrt petnaestomjesečne bebe

Agencija
I majka odgovara za smrt petnaestomjesečne bebe

Podgorica/Tuzla - Nermin Šišić (34) iz Tuzle vjerovatno neće biti jedini koji će odgovarati zbog ubistva petnaestomjesečnog P. J, jer Više državno tužilaštvo Crne Gore prikuplja dokaze na osnovu kojih će odlučiti da li će zbog zločina nad dječakom odgovarati i njegova majka Jelena Jovović (34).

U Tužilaštvu su naveli da ima osnova sumnje da i majka djeteta odgovara za najteži zločin, a najviše zbog priznanja poslije hapšenja da je Šišić mjesecima skoro svakodnevno tukao njenog sina.

- U toku istrage, koja je pokrenuta protiv N. Š. zbog teškog ubistva, i protiv J. J. zbog kršenja porodičnih obaveza, provjerićemo i utvrditi sve činjenice i okolnosti koje su značajne za ovaj slučaj, nakon čega ćemo donijeti konačnu odluku u krivičnom postupku - rekli su u Višem državnom tužilaštvu Crne Gore.

Jovovićeva je poslije hapšenja ispričala da se Šišić u početku normalno ponašao prema njenom djetetu, poslije čega je u novembru počeo da udara njenog sina jer mu je smetalo što dijete plače.

- Govorio je da mali plače iz hira i udarao ga otvorenom šakom po ustima, stisnutim pesnicama u lice, čupao ga za uši. To se dešavalo, ne svaki dan, moguće na dva-tri dana, a dešavalo se da, kada se vrati kući, primijeti modrice na čelu djeteta - kazala je Jovovićeva poslije hapšenja.

Ona je opisala i događaj iz januara kada su dječaku nanijete takve povrede da su mu pomoć ukazali i ljekari Dječije bolnice. Tužiocu je rekla da je na glavi djeteta vidjela povrede, ali joj je Šišić kazao da se dijete udarilo o parket. Njemu je, tvrdi, tada rekla da to nije od pada na parket, već da je on udario dijete.

Jovovićeva je rekla da je Šišić, pošto je tada odveo dijete ljekaru, "neko vrijeme" prestao da ga tuče. Ispričala je da je krajem januara nasilnik ponovo počeo da udara dječaka otvorenom šakom po ustima i da je to radio u njenom prisustvu. Opominjala je Šišića da to ne radi i tada je dolazilo do svađe. Posljednje batine dječak nije preživio i od njihovih posljedica preminuo je 5. februara. I Jovovićeva i Šišić se nalaze u pritvoru.

Propusti ljekara

Tužilaštvo provjerava da li u postupcima ljekara, koji slučaj premlaćivanja mališana nisu prijavili policiji, ima elemenata nekog krivičnog djela.

- Tužilaštvo provjerava da li je prilikom zbrinjavanja djeteta u Kliničkom centru Crne Gore došlo do određenih propusta zdravstvenih radnika tog centra - naveli su iz Tužilaštva. Iz Kliničkog centra je ranije saopšteno da je dječak tada adekvatno zbrinut, kao i da ljekari nisu mogli da zaključe da je u pitanju nasilje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana