Bombom poslata opomena zbog droge

Nebojša Tomašević
Bombom poslata opomena zbog droge

Banjaluka - Meta bombaškog napada u banjalučkom naselju Rosulje bio je mladić Željko P. koji je hapšen zbog narkotika i to mu je bila opomena zbog nekih ranijih poslova, saznaje “Glas Srpske”.

“Golf 7” pod koji je postavljena bomba je, kako saznajemo, vlasništvo njegovog oca Ruška. P. Bomba je pod tim vozilom eksplodirala u četvrtak oko 1.30 časova na parkingu iza zgrade u ulici Kralja Petra Drugog Karađorđevića 116. Usljed eksplozije oštećena su još četiri automobila, a povrijeđenih nije bilo.

Izvor blizak istrazi je kazao da se pretpostavlja da bi pomenuti bombaški napad mogao da ima veze sa narkoticima, ali to se još provjerava.

- Da je u pitanju opomena, ukazuje i to što je korišćena bomba koja izaziva manje štete. Iz daljine kada se pogleda vozilo ispod kojeg je eksplodirala bomba, ne može se ni primijetiti da je puno oštećeno - kazao je ovaj izvor.

U Policijskoj upravi Banjaluka i banjalučkom Okružnom tužilaštvu nisu mogli da govore o detaljima ovog slučaja. Istakli su da se istraga nastavlja kako bi bile utvrđene sve okolnosti, kao i motiv napada s ciljem otkrivanja onoga ko je to uradio. Prema nezvaničnim informacijama, do sada je utvrđeno da je ispod “golfa” eksplodirala defanzivna ručna bomba “M75”. Izvor blizak istrazi je kazao da je ona nekako povezana sa štapinom koji je napadač zapalio kako bi izazvao eksploziju.

- Korišćen je sporogoreći štapin, čiji dijelovi su pronađeni na mjestu događaja. Vjerujemo da je to učinjeno kako bi napadač ili više njih mogli da pobjegnu na vrijeme da ne budu primijećeni - kazao je izvor.

Mještani ulice Kralja Petra Drugog Karađorđevića tvrde da nisu ništa vidjeli. Pojedini su čuli eksploziju, ali su mislili da je u pitanju udar groma. Zgrada ispred koje se desio napad useljena je tek prije nekoliko mjeseci. U tom objektu, navodno, živi i banjalučki okružni tužilac Saša Labotić i još neki bivši i sadašnji funkcioneri. Međutim, kako saznajemo, Labotić nije bio meta napada.

Dokazi

Nezvanično saznajemo da je policija tokom uviđaja eksplozije  pronašla dijelove sporogorećeg štapina, kao i bombe.

Izvor blizak istrazi je kazao da će svi ti pronađeni dokazi biti poslati na vještačenje. Takođe, biće urađene i sve druge analize kako bi pokušali da pronađu tragove koji bi doveli do napadača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana