Додик посјетио породицу Црквењаш, која је данас уселила у нови стан

Срна
Додик посјетио породицу Црквењаш, која је данас уселила у нови стан

Источно Ново Сарајево - Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик посјетио је данас у Источном Новом Сарајеву Слађану Црквењаш, самохрану мајку са троје дјеце, која је данас уселила у нови стан, као и старицу Јованку Бабић која живи сама.

Додик је рекао новинарима да је Слађана сестра Слободана Стојановића, који је страдао на гнусан и тежак начин. Тада дванаестогодишњег Слободана Стојановића свирепо је убила Елфета Весели 1992. године у насељу Бајрићи - Ново Село на подручју Каменице.

“Њена породица до сада није била стамбено збринута. Успјели смо да негдје од половине године ријешимо стамбено питање и они су данас уселили у стан. Хтио сам да им пожелим срећу и да лијепо проведу празнике”, изјавио је Додик.

Осим Црквењашеве, Додик је посјетио и старицу Јованку Бабић, коју је упознао у августу ове године.

“Бака има више од 80 година, сама је и дошли смо да је охрабримо и да помогнемо у нечему што њој значи, а то је да покушамо наћи некога ко ће бити с њом, да јој помогне у свакодневним пословима, с обзиром на њене године и ситуацију у којој се налази”, истакао је Додик.

Тужилаштво БиХ терети Елфету Весели да је, као припадник Диверзантског вода Команде здружених јединица Липље, Каменица такозване Армије БиХ, у другој половини јула или првој половини августа 1992. године убила 12-годишњег Слободана Стојановића у насељу Бајрићи - Ново Село на подручју Каменице.

Према оптужници, она је на најсвирепији начин убила дјечака тако што му је, док је био на бициклу, пришла с леђа и заклала га ножем.

У оптужници је наведено да је Сакиб Халиловић, који је био командант Диверзантског вода, знао да је његова подређена починила ово кривично дјело, али није предузео неопходне мјере да буде кажњена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана