Овој жени је Брега посветио пјесму "Битанга и принцеза" VIDEO

Г.С.
Овој жени је Брега посветио пјесму "Битанга и принцеза" VIDEO

Горан Бреговић је током свог живота отпjевао много пjесама, а једна од њих - "Битанга и принцеза" је многима омиљена. Међутим, мало људи зна да је она посвећена једној од најљепших жена старе Југославије - Љиљани Тици.

Љиљана је радила за многе модне куће, појавила се чак и на филмском платну, а чувени Брега није могао да одоли њеној љепоти. Веза им је почела случајно, а како се наводи, била је веома бурна.

- Упознали смо се случајно, у авиону. Дуго смо били пријатељи, можда је веза била само крунисање тог пријатељства. Нас двоје смо рођени једно за друго. Ја сам рођена у знаку Рака, а он у знаку Овна - говорила је Љиља, која је у интервјуима била врло отворена и директна.

Она је чак открила и да се за потребе посла не би сликала нага, али да је са Гораном причала тада о томе и да је он пожелио да направи фотографије такве врсте.

- То, кад бих и урадила, дозволила бих само свом младићу, кога волим и за кога сам сигурна да ме неће компромитовати. Са Гораном сам разговарала о томе, и он жели да ме овјековечи разголићену у неким бијелим чаршавима док се пењем уз степенице. Од тада је и сам напрасно заволио фотографију. Купио је „никон" са комплетном опремом и сада даноноћно чита обимну литературу о тој умјетности - открила је својевремено Љиљана.

Љиљана је сама признала да су њих двоје имали врло турбулентан однос, с обзиром на то да је била изразито посесивна и љубоморна, што му није одговарало док је градио своју каријеру. Раскинули су због њених емотивних захтјева који нису ишли у корак с његовим професионалним успоном.

Након раскида, посветио јој је пјесму "Битанга и принцеза".

Побједивши на избору "Елите лице године" часописа "Базар", Тица је отпутовала на свјетско такмичење љепоте у Акапулко. То јој је отворило врата свјетских модних агенција, међу којима је била најпривлачнија она из Минхена због које се 1983. године тамо преселила.

На једном гала пријему упознала је човјека за којег се удала, тадашњег директора маркетинга њемачког издања часописа "Elle". Вjенчали су се 1987. године на Хвару, гдjе је обављено и црквено вjенчање. Она је у 46. години родила сина и то је била највећа срећа у њеној породици. Од тада је њен живот добио нови смисао. Данас се, како се наводи, Љиљана Тица бави бизнисом везаним за гастрономију,преноси prva.rs

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана