Ово је најмоћнији запис у Библији, од њега се и ђаволи тресу

Г.С.
Foto: Илустрација

Псалми су моћно средство за молитву - они су заправо молитве у стиху, које заузимају велики дио Старог завјета.

Ових записа има укупно 150, а садрже молитве за опроштај гријехова, одавање славе и поштовања Богу, као и најаву доласка Исуса Христа на земљу.

Вјерује се да ријечи светих Псалама дубоко улазе у човјеково срце, као и да све нечастиве силе бјеже од човјека који стално чита и носи у срцу ове ријечи, преноси Курир.

Псалам 50 један је од најчеше помињаних, вјерује се и најмоћнијих, а ми вам га преносимо у цјелости.

Псалам 50:

„Помилуј ме, Боже, по великој милости својој, и по обилју милосрђа свога очисти безакоње моје. Опери ме сасвим од безакоња мога, и од гријеха мога очисти ме, јер ја знам безакоње своје и гријех је мој стално преда мном.

Теби јединоме сагреших, и зло пред Тобом учиних, да се оправдаш у ријечима својим и да побједиш кад ти суде. Гле, у безакоњима се зачех, и у гресима роди ме мати моја.

Јер гле, истину лјубиш, и јавлјаш ми незнано и тајно свемудрости своје. Покропи ме исопом, и очистићу се; опери ме, и бићу бјелји од снијега. Дај ми да чујем радост и веселје, да се прену кости потрвене.

Одврати лице своје од грехова мојих, и сва безакоња моја очисти. Срце ми чисто саздај, Боже, и дух прав обнови у мени.

Не одбаци ме од лица Твога, и Духа Твога Светога не одузми од мене. Дај ми радост спасења Твога, и духом владалачким учврсти ме. Научићу безаконике путевима Твојим, и непобожни ће се обратити Теби.

Избави ме од крви, Боже, Боже спасења мога; обрадоваће се језик мој правди Твојој. Господе, отвори усне моје, и уста ће моја казивати славу Твоју. Јер да си хтио жртве, принео бих; за жртве палјенице не мариш.

Жртва Богу је дух скрушен; срце скрушено и смерно Бог неће презрети. По благости својој, Господе, чини добро Сиону, нека се подигну зидови јерусалимски.

Онда ће Ти бити миле жртве правде, приноси и жртве палјенице; тада ће метати на жртвеник Твој теоце“.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана