Никола стигао до Егине: Ово је после рођења деце, један од највећих дана у мом животу

ГС
Foto: Телеграф

Никола Роквић је након мјесец дана ходочашћа стигао данас у манастир Светог Нектарија Егинског ме би ли се поклонио његовим моштима.

Испричао је своје утиске послије пута дугог 1060 километара на који је кренуо пјешке од храма Светог Саве све до грчког острва Егина.

- Не знам, још сам под великим утиском. Чудесан дан, ово је после рођења деце и тих великих ствари, један од највећих дана у мом животу. Толико љубави, радости, милости, Божијег благослова, благодати које сам видео, и најдивније је то што ми је Господ дозволио да то пренесем и људима и на томе сам највише захвалан - рекао је Роквић на почетку.

Шта ти је прво прошло кроз главу када си стигао испред манастира?

- Стигао сам, стигао сам. Вратио сам се у тренутак када сам дао завет Светом Нектрију да ћу доћи, био сам поносан и радостан. Некако, ово је пут који је животни пут, верујем да ћу бити бољи човек од овог пута. Надам се да ће и други људи исто, пошто сам видео колико су пратили и давали подршку, да ће и они кренути путем боготражње и путем љубави.

Никола је успио да допре до људи на овом хуманом путу.

- Нисмо заборавили, то је ту, само треба да се подсетимо. Поносан сам на мој народ, на друге народе који су са радошћу прихватили све ово, који су ми дали подршку, заједно смо ишли овим путем. Заједно смо бузрастали у вери и љубави. 

Никола је открио и како је успијевао да задржи радост у сваком тренутку.

- Тако сам се осећао. Дао сам целог себе, Господе, како ти кажеш... Мислио сам да ће бити много теже... Са првим кораком све је било лагано и радосно. Када идете путем и када доживите те тренутке и када видите свет другачијим очима и да све има смисла, то све озари душу и цело биће и једино што можеш је да се радујеш.

- Ја сам кренуо са ставом да се ничега не плашим, тако сам и ишао. У неким тренуцима Господ ти дао да уђеш у ситуацију која је ризичнија, како би ти показао да има страхове и да се изборим са њима и да их превазиђеш - рекао  је Роквић откруо колико се навца прикупило:

- Прикупило се преко 35 милиона динара - рекао је Никола на крају овог невероватног пута који су сви пратили са великом пажњом, пише  Телеграф.рс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана