Уролог показао једини исправан начин: Погрешно сједимо на WC шољи?

GS
Foto: X.com

Докторица каже да сви правимо исту грешку када сједимо на тоалетној шољи, као и да постоји исправан начин мокрења који омогућава да се бешика потпуно испразни.

То у свом видеу каже гинеколошки хирург и уролог др Тереза Ирвинг, која је показала погрешан и исправан начин сједења на шољи.

„Већина нас погрешно седи“, каже докторка док показује усправно седење на шољи и напомиње да се на тај начин бешика добро не испразни. Ако сједите усправно, чак трећина мокраће остаје у бешици, каже уролог.

„Исправан начин је да на WC шољу седнете као каубој, односно да се нагнете телом напред, лактове ставите на колена, док су стопала на поду испружена“, објаснила је у видеу који је изненадио многе жене.

„Невероватно, тек у овим годинама учим како се правилно празни бешика“, написала је једна жена у коментарима испод докторкиног видеа, а друга је написала да „је до сада мислила да нешто с њом није у реду, јер се, док мокри, одувек нагиње напред“.

Једна дјевојка је написала да је ниска и да не може да спусти цијело стопало на под када седи на шољи, а докторица је одговорила да узме неку ниску столицу и подигне ноге на њу, преноси НајжнаАло.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана