Средство против комараца мора да има ове састојке да би вас заштитило

ГС
Средство против комараца мора да има ове састојке да би вас заштитило

Пробали сте много производа који штите од комараца, али су вас комарци и даље уједали и кварили вам лијепо вече или боравак у природи?

Ови састојци ће вас сигурно заштитити. Обавезно погледајте да ли их има на препарату који купујете.

DEET

Најпознатији састојак већине производа против комараца ће их највјероватније отјерати од вас, али средство треба да садржи око 30 одсто DEET-а. Са 10 одсто ће вас чувати од комараца 1,5 сат, а са 30 одсто 5-6 часова. Могу га користити и труднице, дојиље и бебе.

Икаридин

Препарат против комараца који садржи икаридин ће вас спасити од ових напасти. Овај састојак је веома ефикасан када је ријеч о заштити, а средство на његовој бази може да користи цијела породица. Уколико дође у контакт са одјећом неће оставити флеке.

IR3535

Када купите средство против комараца које има овај састојак, бићете заштићени и од крпеља. Можете да га употребљавате и за дјецу, јер је потпуно безбједан. Према неким истраживањима производи који садрже IR3535 су ефикаснији од оних који у себи имају DEET.

Метил-нонил-кетон

Природно се налази у парадајзу, а производи се и синтетички. Средства против комараца која садрже овај састојак су дјелотворна као она која имају 30 одсто DEET-а. Дакле, штитиће вас 5-6 сати, пише Најжена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана