Може доћи до озбиљних компликација: На овим дијеловима тијела никада не чупајте длачице

ГС
Може доћи до озбиљних компликација: На овим дијеловима тијела никада не чупајте длачице

Уклањање длака са тијела је саставни дио личне хигијене, али се са појединих дијелова тијела не препоручује. Иако може бити примамљиво вадити пинцету и чупати залутале длачице, стручњаци за лепоту су открили да постоје различити дијелови тијела са којих никада не би требало да чупате длаке.

Нос

Веома је важно да никада не чупате длаке из носа. Зона број један без пинцете је нос. Никада не чупајте длаке из носа. Длаке у носу су ту да спрече инфекције и бактерије. Плус, то је невјероватно болно.

Младежи

Требало би да избегавате чупање длачица које расту из младежа. Младежи на којима расту мале длаке су веома честе, али чупање ових длачица може изазвати упалу и инфекцију. Никада их не додирујте пинцетом.

Брадавице, пазух, бикини зона

Такође, важно је не користити пинцету на осетљива подручја. Остала мјеста на којима треба двапут размислити прије употребе пинцете су мјеста око брадавица, бикини зоне и испод пазуха.

Кожа је невероватно осетљива у овим областима и лако се може изиритирати.

Бубуљице

Ако не желите да подстичете инфекције, престаните да чачкате бубуљице пинцетом. Можда сте примјетили да се бубуљице понекад формирају око линије косе, а то често може бити мањи тип инфекције познат као фоликулитис.

Можда мислите да би уклањање длака помогло код инфекције. Међутим, то може погоршати ситуацију уношењем бактерија у то подручје, преноси Клиx.ба.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана