Колико чучњева треба направити да би се видјели резултати?

ГС
Колико чучњева треба направити да би се видјели резултати?

Свакодневно бринемо о нашем тијелу, радимо вјежбе које ће ојачати нашу физичку спрему, али и довести линију до савршенства! У наставку откривамо колико чучњева треба направити да би се видјели резултати.

С чучњевима се изгара више калорија него с многим другим вјежбама, а могу се изводити код куће, на послу, у теретани, парку, заправо свугдје.

За почетак је важно знати како се чучњеви правилно изводе: када смо у положају чучња, важно је да кољена не иду преко врха ножних прстију. Изводите ли чучањ исправно, током сваког понављања, односно враћања из чучња у почетни положај, осјетићете контракције мишића глутеуса, преноси Љепота и здравље.

Ако не осјећате да се мишићи затежу, онда врло вјеројатно преносите тежину тијела на предњи дио стопала умјесто на пете. То значи да већину посла одрађују квадрицепси, а не мишићи глутеуса. Како бисте то исправили, пребаците тежину тијела на пете и стисните глутеус док се враћате у почетни положај. Током вјежбања осјетићете жарење у стражњици.

Већина стручњака савјетује извођење сета од десет до двадесет или тридесет чучњева дневно, два до три пута седмично.

20 чучњева дневно – савршено за почетнике. Ако додајете чучњеве свом програму тјеловјежбе, на почетку не бисте требали изводити више од 20 чучњева. Када вам то постане лако, можете повећати број чучњева.

50 чучњева дневно – одлично за оне који нарочито желе убрзати метаболизам.

100 чучњева дневно – идеално за људе који желе видјети и осјетити бројне резултате вјежбања, укључујући повећање мишићне масе, бољу издржљивост те уопште промјену начина живота.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана