Како уље шипка помаже кожи

Г.С.
Како уље шипка помаже кожи

Ако сте заинтересовани за његу своје коже на природан начин, вјероватмо сте уочили да се један састојак често појављује у препаратима направљеним на бази биља.

Ријеч је о шипковом уљу. Ово уље посједује магична својства, када је ријеч о укљањању акни и различитих упала са лица. Данас вам откривамо све што треба да знате о њему, као и зашто треба да се нађе на листи ваших препарата за негу лица и тијела.

Али прво - шта је уље шипка?

Уље шипка се прави од плодова биљке шипка, а своју репутацију вуче још из давних времена када су га Египћани, Маје и Индијанци користили због његових љековитих својстава. Оно је препуно антиоксиданата, витамина А, Ц и Е, као и фенолних једињења и масних киселина који помажу у обнављању и подмлађивању коже.

Предности уља шипка:

Делује као хидратантно средство

Одржавање коже хидрираном али не и масном може бити поприлично тешко. Уље шипка у том погледу ради веома добар посао. Оно садржи обиље минерала у себи и есенцијалних масних киселина попут линолне и линоленске које - закључавају воду у ћелијама, с тога ваша кожа остаје дуже вријеме хидрирана.

Уједначава тен

Уколико имате проблема са хиперпигментацијом, ожиљцима од анки и мрљама било које врсте на лицу, савршен додатак режину његе ваше коже лица је уље шипка. Богато витамином Ц, снажним антиоксидантом, оно врло учинковито уједначава тон ваше коже.

Штити кожу од ув зрака

Иако нема ничег љепшег од додира Сунца на кожи, временом излагање коже Сунцу узима свој данак. Будући да у себи има обиље антиоксиданата попут витамина А, Ц и Е уље шипка је ваш савршен партнер у борби против штетних УВ зрака.

Има "анти аге" ефекат

Са високом концентрацијом витамина А у себи уље шипка је природно средство за затезање коже и њено подмлађивање. Редовном употребном на лицу, оно доводи до смањења појаве финих линија и бора на најкритичнијим мјестима.

Смањује упалне процесе на кожи

Особама које пате од екцема и других проблема који погађају осјетљиву кожу, уље шипка долази као спас. Оно смирује кожу захваљујући витамину Е који се у њему налази. Кожа након врло кратког времена коришћења постаје смиренија и без трагова екцема, преноси stil.kurir.rs.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана