Ево како да побољшате циркулацију за само 10 минута

GS
Foto: X.com

Физичка активност има моменталне позитивне ефекте на тијело, па је вјежбање једна од најважнијих ствари које можете да учините за себе.

Вјежбе смањују ризик од болести, помажу у регулацији телесне тежине, јачају кости и мишиће, олакшавају болове у зглобовима, утичу на здравље мозга. Довољне су и мале промјене у животном стилу да остварите велике добробити.

Много се правдају тиме што немају довољно времена да одлазе у теретану или новца за чланарину. Код куће је лако наћи друга оправдања – нема довољно простора, нема тренера да вас подстиче и исправља, тешко је наћи мотивацију.

Старије особе имају и физичка ограничења – тешко се крећу, пате од болова у зглобовима, неки су им покрети неизводљиви. Зато вам предлажемо одличне вјежбе које можете да радите чак и у столици.

Имајте на уму да је довољно да им посветите, за почетак, само десетак минута дневно и одмах ћете осјетити бољу циркулацију и већу покретљивост. А ако их поновите три пута по десет минута у току дана, биће то еквивалент получасовном вјежбању у теретани. Почните одмах – сваки покрет поновите десетак пута, а временом можете и да повећавате број понављања, преноси Крстарица.

Зато вам предлажемо одличне вјежбе које можете да радите у дневној соби или у канцеларији. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана