Четири начина да избијелите зубе природним путем

Г.С.
Четири начина да избијелите зубе природним путем

Да се не лажемо - сви желе лијеп осмијех. Осим скупих стоматолошких интервенција постоје природни састојци који вам могу избијелити зубе, а крију се на вашим кухињским полицама.

Од како је у свакодневицу ушетала пандемија, заштитне маске су постале "must have ", а све више се и води рачуна о њиховој естетици. Међутим, то не значи да би требало да заборавите на љепоту осмијеха који се крије испод, а у наставку текста сазнајте која су четири најдјелотворнија рецепта која ће вам омогућити да постигнете и одржите бијеле зубе и заводљив осмијех.

Кокосово уље

Осим што ће ваши зуби бити неколико нијанси бјељи, редовно коришћење кокосовог уља ојачаће и глеђ, што ријетко који избјељивач за зубе може да постигне. Помијешајте 2 кашичице кокосовог уља с 2 кашичице соде бикарбоне и смјесу сипајте у стаклену теглицу. За минти укус додајте неколико капи етеричног уља од нане. Користите редовно, умјесто куповне пасте за зубе. Кокосово уље је одлично и за неке типове коже и косе, а због његове широке примене сматра се обавезном козметичком опремом у купатилу.

Медицински угаљ популаран је избор за природно избјељивање зуба, првенствено зато што је погодан и за осјетљиве зубе и десни. Врло је дјелотворан у уклањању мрља на зубима дугогодишњих пушача. Због благе абразивности препоручује се што њежније утрљавање, како не бисте случајно оштетили зубну глеђ. Иако ћете се вјероватно препасти од свог одраза у огледалу!

Куркума

У отклањају жутих и смеђих наслага најдјелотворнијом се сматра куркума. Помјешајте 4 кашичице куркуме с 2 кашичице соде бикарбоне и 2 кашичице кокосовог уља, док смјеса не добије једноличну текстуру и користите редовно, умјесто пасте за зубе.

Сода бикарбона и лимун

Смјесу од кашичице соде бикарбоне и неколико капи лимуна држите на зубима током 1 минута и потом темељно исперите усну дупљу. Иако укус соде бикарбоне можда није најпријатнији, њена дјелотворност у избјељивању зуба је неупитна. Ипак, немојте се занијети и смесу користите највише 3 пута мјесечно како не бисте оштетили зубну глеђ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана