Ко су најљепше жене на свијету

Г.С.
Ко су најљепше жене на свијету

Много је разних листа, а о укусима је тешко дискутирати

Када је угледни естетски хирург Јулиан Де Силва прошле године открио свој попис најљепших жена на свијету, многи се нису баш сложили с његовом листом. Он је тада појаснио да је до резултата дошао научним калкулацијама за савршено лице.

Овај доктор користио је класични грчки "златни омјер љепоте Пхи", технику коју су користили ренесансни умјетници и архитекти за стварање ремек-дјела која су била савршено пропорционална. Златни омјер је математички омјер 1,618: 1, а број 1,618 назива се Пхи.

Златни омјер

Управо естетски хирурзи користе тај златни омјер Пхи како би обликовали лица до савршенства или барем што беспрјекорније.

Хирург Силва користио је омјер за процјену најпознатијих славних жена и одређивање тко је најљепши, а, према његовим математичким прорачунима, Бела Хадид је најљепша жена на свијету.

- Бела Хадид је имала највише укупно очитање браде која је, с оцјеном 99,7%, удаљена само 0,3% од савршеног облика - рекао је доктор Силва, водитељ Центра за напредну естетску и пластичну хирургију лица у Лондону.

Пјевачица Бијонсе је проглашена другом најљепшом женом на попису, а слиједе је глумица Амбер Херд те пјевачице Аријана Гранде и Тејлор Свифт.

Међутим, многи сматрају да је од свих њих далеко љепша Анђелина Ђоли. Многе дјевојке сањају да имају пуне усне као глумица, оштре јагодице и очи у облику бадема.

За многе је најљепша Моника Белући. Глумица посједује  универзалну љепоту. Она је постала лице марке „Диор" и тијело марке „Д & Г". Она и дан-данас ужива статус секс-симбола.

Шарлиз Терон  неизоставна је на списку најљепших.

 Иронија је у томе што је глумица постала популарна након улоге у филму „Чудовиште", постајући једна од глумица које су за ту улогу жртвовале љепоту. Ипак, цијели је свијет постао познат као модел сјаја и звијезда стаза за тепих. Глумица има правилне црте лица, плаве очи и плаву косу, осим идеалних параметара фигуре.

За Џесику Албу  кажу да је њен изглед увијек у моди. Уредан нос, велике усне, тамна кожа. Глумица никад није подлегла тренду екстремне мршавости.

Рај Ајшварија  - меке црте лица, плаве очи и запањујући тон коже учинили су индијску дјевојку правом звијездом "творнице снова".

Натали Портман  је риједак случај када талент глумице није инфериоран њеном сјајном изгледу. Има прекрасну линију тијела, савршено држање и пропорције.

Ажурирана верзија

Меган Фокс многе оставља без даха, иако дјеломично треба бити захвална пластичним хирурзима за своју љепоту. Она је ажурирана верзија Анђелине Ђоли: млада, атлетска, грациозна грабежљивица, бескомпромисна вампирка.

Маргот Роби једна је од најупечатљивијих познатих жена данашњице. Како би се појавио који филм, с њим она би избијала у врхове листа најљепших глумица. Како се приближава премијера филма „Барбие" тако је плавокоса Маргот поново хит.

Она у новом филму "Бабyлон" глуми с Бредом Питом, Оливијом Вајлд, Тобијем Магвајером  и нашим Мирајем Грбићем.

Иако су Мишел Фајфер  и Шерон Стоун  већ у седмој деценији живота, оне су и даље на већини листа најљепших жена, доказујући да љепота може бити безвременска и без пластичног хирурга.

Швеђанка икона младих

Шведска глумица Алиша Викандер најпознатија је по улози хуманоидног робота, за коју је била номинирана за награду БАФТА, као и за Златни глобус. Њен предиван изглед и беспријекоран стил чине је иконом младих дама широм свијета а она се заузврат јавно залаже за права жена.

Алиша се изјашњава као феминисткиња и јавно је осудила сексуално злостављање и неравноправност полова у савременом друштву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана