Савјети стручњака како да третирате прелијепу хортензију

GS
Foto: Facebook

Како је почело лијепо вријеме, зелене површине по граду али и у домаћинствима дошле су до изражаја. Трудимо се да их уљепшамо разним цвијећем које ће бити ту током љета.

Хортензија је једна од врста цвијећа које је и веома лепа и елегантна и лако се узгаја. Додатне савјете о њеном одржавању даје и Дејан Драгићевић, бивши кошаркаш који се окренуо хобијима - баштованству и гастрономији.

"Хортензију или хидрангеју називају и краљицом хладовине. Обожава хлад, мада се може и нека полусенка, а земља за овај цвет мора бити кисела, увек влажна и добро оцеђена, тресетна. Најбоље је да је посадити испод неког бора или четинарског дрвета јер ће те четине да укиселе земљу", каже стручњак и додаје:

"Постоје многи хибриди који могу да поднесу сунце, али је ипак боље да буде у хладу. Такође, боја хортензије зависи и од киселости земље. Оно што је важно јесте да после јесени не режете цветове, већ их пустите до пролећа. Тек онда можете само њих и да одрежете".

Ова љепотица може да расте до метар и по у висину и метар у ширину, а сигурно ће бити прави украс вашег врта, преноси она.рс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана