Како скинути флеке од дезодоранса: Одличан трик за који вам треба само један састојак из кухиње

Г.С.
Како скинути флеке од дезодоранса: Одличан трик за који вам треба само један састојак из кухиње

Да бисте скинули жуте или бијеле мрље које на одјећи остају од дезодоранса, примјените овај трик.

Дезодоранси често остављају жуте или беле трагове на одјећ́и које није лако опрати једноставним прањем у машини. Прије тога, третирајте флеке на овај начин и нестаће заувијек са ваших мајица и кошуља.

Употребите со

Со помаже код скидања старих флека од дезодоранса и зноја , а може се користити и за бијелу и за обојену одјећу. Поквасите флеке, ставите со директно на њих, мало утрљајте и оставите да одстоји преко ноћи. Сутрадан опет поквасите, додајте још мало соли, истрљајте флеке и оперите одјећу у машини.

Сода бикарбона и сирће

Да бисте уклонили мрље од дезодоранса са обојене одјеће, помјешајте три кашичице соде бикарбоне и две кашичице белог сирћета. Нанесите мешавину на флеке на сувој одећи. Оставите да стоји десетак минута, па одјећу оперите у машини за веш.

Флека на тамној одјећи

На одјећи тамне боје флеке од дезодоранса су још видљивије. Њежно их истрљајте чистом крпом коју сте натопили алкохолним сирћетом. Оставите да стоји највише пет минута, па исперите водом, а потом одјећу оперите као обично, преноси Ало.

Чишћење алкохолом

За флеке које су настале од дезодоранса на кошуљама, употребите алкохол 70%. Једноставно натапкајте флеке с мало алкохола, а затим их добро исперите водом да бисте их уклонили. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана