Вечера која је савршена за превенцију Алцхајмерове болести

Г.С.
Вечера која је савршена за превенцију Алцхајмерове болести

Исхрана се често доводи у везу са бројним стањима организма и болестима, међутим, када се ради о Алцхајмеровој болести, још увијек нема много података.

Познато је да различите дијете могу бити и добре и лоше, нарочито су корисне код дијабетеса и болести срца, али се претпоставља и да одређена храна може смањити ризик од Алцхајмерове болести.

“Узроци Алцхајмерове болести су вишеструки фактори, сложени и тек их треба у потпуности разумјети”, објашњава неурохирург др Џонатан Џ.. Расули за Парејд. Међутим, др Расули каже да нека истраживања указују на везу између прехране и превенције деменциј, преноси Б92.

“Добра је идеја разумјети како храна, исхрана и физичка активност могу играти улогу у нашем ризику од болести као што је Алцхајмерова. Ако потенцијално можемо смањити ризик од Алцхајмера једући одређену храну, зашто не”, тврди неурохирург.

Оно што би можда могло да помогне у отклањању ризика од ове болести је свакако лосос, али и куркума и броколи. Овакав оброк је иначе, сам по себи, здрав, међутим доказано је да је броколи јако добар за мозак, док лосос садржи здраве омега

масне киселине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана