Ставите чај у фрижидер и уконићете проблем којег скоро сви имају

Г.С.
Foto: Илустрација

Једна од ноћних мора сваке домаћице која се јави када отвори фрижидер рјешава се врло лако.

Појава непријатног мириса у фрижидеру није ријетка. То је нормално, посебно када се у њему чувају кувана јела, исјечени сухомеснати производи, поврће и воће, јаја, отворени мљечни производи, црни и бијели лук...

Прво све прегледајте

Није тешко ријешити се непријатног мириса у фрижидеру, а не треба ни много пара. Имамо јефтин трик. Довољна вам је само једна кесица чаја. Али прије него што је употребите, прегледајте сву храну, да видите да се није нешто покварило. Све што је покварено, баците. Остале намирнице добро затворите у кутије са поклопцима који дихтују. Полице пребришите водом у коју сте ставили мало соде бикарбоне да неутралишете мирисе и уклоните остатке хране.

Убаците кесицу чаја

После тога ставите искоришћену кесицу чаја која треба да буде сува. Кесицу ставите на тацну, па у фрижидер, на средњу полицу. Ако имате велики фрижидер, ставите 2-3 кесице, на различита места. Можете користити било који чај. Приметићете врло брзо да је непријатан мирис нестао.

Овсене пахуљице и лимун

Један од најбољих природних неутрализатора непријатног мириса у фрижидеру су овсене пахуљице. Ставите једну шаку овсених пахуљица на тацну, па у фрижидер. Брзо ће упити све мирисе. Још један начин који наше домаћице користе јесте да ставите неколико кришки лимуна, које треба да поспете сољу. Исто их ставите на тацне, па у фрижидер, преноси Ало.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана