Велика рециклажна акција: Свака лименка се рачуна на Нектар ОК Фест-у

Г.С.
Велика рециклажна акција: Свака лименка се рачуна на Нектар ОК Фест-у

БАЊАЛУКА - "Нектар ОК фест", јединствени музички фестивал који се одржава на чаробној локацији, у Тијентишту у оквиру националног парка Сутјеска, доноси фантастичан репертоар ове године, са бројим извођачима домаће и свјетске музичке сцене.

Увод у три фестивалска дана започиње предфестивалским наступом, 18. јула, београдског бенда Џа или Бу, Бојане Вунтуришевић и Савршених маргиналаца.

У наредна три дана (19, 20, 21. јул) публика ће имати прилику да ужива и бира између 38 различитих музичких наступа који ће се одржати на више различитих stage-ова. Thivery Corporation, The Toy Dolls, Sunshine, Свемирко, Лету Штуке, Парни Ваљак, Nipplepeople, Бијесови, Who See, Atheist Rap, Bad Copy, Neno Belan & Fiumens, Парни Ваљак, Војко В, Ритам Нереда, су само неки од извођача и бендова које ће публика моћи да бира да слуша. Вече ће се завршавати наступом познатих DJ – јева на ОК summer и ОК after party stage-у.

Поред цјелодневног музичког програма посебан доживљај пружа јединствена локација и очуван природни амбијент у коме се манифестација одржава. У складу са тим циљ Нектара и програма "Свака лименка се рачуна" је да подсјети на еколошку одговорност, као и да је промовише и спроводи. Управо зато, ове године, алуминијумска лименка Нектар биће главна амбалажа на "ОК фесту". Алуминијумска лименка може да се рециклира неограничен број пута са минималним губицима, а уједно чува свјежину и квалитет пива. У сарадњи са компанијом Ball Corporation и пројектом „Свака лименка се рачуна" на лицу места биће организовано више различитих активности у циљу промоције рециклаже.

 

Сакупљаће се искориштене алуминијумске лименке за пиће, посјетиоци "Нектар ОК феста" имаће прилику да присуствују осликавању Pixelate, својеврсног платна направљеног од искоришћених алуминијумских лименки, а кроз забавну друштвену игру XOXO, која се покреће убацивањем лименке, инспирисаће се и мотивисати присутни да рециклирају. На лицу мјеста биће промотерке са ранчевима у које ће бити могуће одложити искориштене лименке. Уз помоћ smart flex система, који ће се користити када се лименка одложи у ранац, најодговорнији посјетилац сваког дана биће награђен поклонима који ће се преузимати у Nektar Pab -у.

 

И то није све. Публика смјештена у "Нектар ОК кампу" моћи ће да одложи отпад у ЕКО кесе као и посебне канте и контејнере означене само за одлагање лименки како би се касније рециклирале.  Волонтери на лицу мјеста ће посјетиоцима "Нектар ОК феста" помоћи у одлагању отпада.

"Нектар ОК фест" поред музичког програма пружа и многобројна друга уживања – рафтинг у најдубљем европском кањону ријеке Таре, шетњу фантастичним планинским стазама по обронцима планина Маглић и Зеленгора, уживање у погледу са видиковаца који се протеже преко Перућице, једине очуване прашуме у Европи. Све ове природне љепоте треба видјети и сачувати и зато вас Нектар и Пројекат "Свака лименка се рачуна" позивају на рециклажу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана