Закаснила на лет па отрчала на писту и махала пилоту да је пусти у авион (VIDEO)

GS
Закаснила на лет па отрчала на писту и махала пилоту да је пусти у авион (VIDEO)

На аеродрому у аустралијском граду Канбери у сриједу је снимљена жена како трчи по писти и зауставља се пред авионом Аирбуса А320 авиопревозника "КвантасЛинк". У једном тренутку почиње махати затеченој посади авиона који се управо припремао за полијетање.

Свједоци наводе да је жена очито закаснила на лет за Аделаиде будући да је махала пилоту. Чини се да се, с обзиром на то да је стајала испод десних врата авиона, надала да ће се она отворити. Један од свједока Денис Билиц описао је догађај као "благи хаос", пише "НЗХералд".

Други наводе да је "срећа што је пилот био упозорен о томе шта се догађа или ју је сам уочио и угасио мотор авиона". Симон Халес је био у авиону и видио шта се догађа. Наводи да је путница "очито пропустила лет и одлучила да га још увијек може ухватити".

Описао је како се "прогурала поред особља на вратима, отрчала на писту и потрчала до авиона". Изненадило га је што је путница стигла тако далеко на писту а да је нико није зауставио. Летови у аеродрому били су задржани 10 минута прије него што су се нормализовали.

Жени није било допуштено да се укрца у авион који је одлетио без ње. Ухапшна је и оптужена због трчања по писти и угрожавања себе и других. Потпарол аустралијске савезне полиције рекао је да је жени одбијено пуштање уз кауцију, наводи "Индекс". Очекује се да ће пред суд бити приведена у петак.

Well, that's one way to walk the runway.

A woman has been arrested following a bizarre security breach at Canberra Airport around 7.30pm last night.#9News pic.twitter.com/ylC7VFgUY2

— 9News Sydney (@9NewsSyd) November 2, 2023

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана