Дешава се: Шетао пијан па остао без возачке

ГС
Foto: Илустрација

Може ли полиција пјешаку одузети возачку дозволу? То се догодило у италијанском граду Комо 30. новембра, а о цијелом случају је проговорио адвокат кажњеног мушкарца Ивано Kјека.

Мушкарац је с пријатељем био на вечери, а паркирао је на мјесто гдје није било дозвољено те су му комунални полицајци одлучили написати казну, преноси Дневник.хр.

Када је изашао из ресторана, обојица су пришла полицајцима како би провјерили шта се догађа. А полицајци су их одлучили подвргнути алкотесту.

“Код мог клијента алкотест је показао нешто већу вриједност од допуштене. Одузели су му возачку упркос чињеници да мој клијент у то вријеме није возио, нити је управо изашао из свог аутомобила. Већ је пјешачио”, рекао је његов адвокат за Л’Унита.

Мушкарац се одлучио жалити се на одлуку и жалба је прихваћена.

“Након одлуке судије поновн смо отишли у полицију како бисмо добили назад возачку дозволу, али службеници су се успротивили, рекавши да се мој клијент најприје треба подвргнути медицинским претрагама којима ће се утврдити његова способност за вожњу. Зато сам рекао да ћу их пријавити. Али речено ми је да је то уобичајена пракса”, испричао је адвокат.

Судија је потом прихватио адвокатов захтјев, допустивши враћање возачке дозволе поменутом мушкарцу. Сага још траје те 22. фебруара, поново пред судом, одржаће се саслушање, преноси Дневник.хр.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана