Добитник на лутрији тужио жену

GS
Foto: Ilustracija

Американац који је добио џекпот на лутрији Мега милиони поднио је тужбу против мајке свог дјетета јер је својим родитељима рекла да је освојио огромну награду.

Неидентификовани мушкарац освојио је у јануару 1,35 милијарди долара, што му је промијенило живот. Након тога његова партнерка је потписала уговор о тајности како би награда остала тајна, али га је прекршила и он сада од ње тражи шестоцифрену суму.

Човјек, назван у медијима "Џон До", освојио је џекпот Мега милиона са бројевима 30, 43, 45, 46 и 61 и златном Мега лоптом са бројем 14.

Мушкарац из Лебанона, у држави Мејн, узео је једнократну уплату од 723.564.144 долара, па је због пореза остао без нешто више од 500 милиона долара.

Након добитка, жена названа "Сара Смит" потписала је 8. фебруара уговор о неоткривању података како би Доово име непознато до 1. јуна 2032. године, када њихова ћерка напуни 18 година.

"Због јединствене забринутости за безбједност, сигурност и приватност због добитка на лутрији, окривљена је пристала да склопи Уговор о неоткривању података („НДА“) са Доом како би очувала безбједност и сигурност Џона Доа, као и сопствену и безбједност њихове ћерке и да би избјегао непоправљиву штету уколико би јавност сазнала за добитак и његов идентитет, локацију и имовину", наводи се у тужби.

У тужби се наводи да је Смит рекала за добитак на лутрији својим родитељима у једном или више телефонских позива и да је требало да каже Доу за било какво „намјерно или ненамјерно откривање“. 

Од тражи од суда да јој изда забрану како би је спријечио да открије информације већем броју људи, преноси 24седам.рс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана