Ово су познати који су одбили главне улоге у најгледанијој серији

Г.С.
Ово су познати који су одбили главне улоге у најгледанијој серији

БЕОГРАД - „Бољи живот“ једна је од најгледанијих серија икада широм региона.

Перипетије Гиге Моравца и његове дјеце, смиреност и свирање клавира Емилије Попадић, несрећни љубавни живот кћерке Виолете, Гузино ванбрачно дијете... све смо то безброј пута гледали у репризама које никако да досаде.

Ипак, годинама круже гласине о снимању ове серије - већина глумаца који су се уселили у наше домове и срца - нису били први избор!

Пјевачица Лепа Брена, Вера Чукић, Дара Џокић, покојни Жарко Лаушевић и Ена Беговић одбили су да буду дио чувене серије „Бољи живот“, а велике улоге препустили су колегама и колегиницама јер су имали друге пројекте који су им тада били приоритет, преноси Мондо.

Сценариста серије Синиша Павић, открио је једном приликом да је улога Емилије Попадић била намијењена Вери Чукић, жени Гордана Михића. Нису откривени разлози због којих је одустала, али је познато да је улога припала легендарној Цеци Бојковић.

 

Са друге стране, око улоге Драгише Попадића Гиге није било дилеме, те је сценариста одмах знао да ће њега играти Марко Николић, али је улога његовог сина, адвоката Александра Попадића писана за Жарка Лаушевића.

Лаушевић је својим годинама највише одговарао лику адвоката и најстаријег сина у породици, али су се термини снимања поклапали са његовим обавезама, те није могао да прихвати да поред других, ради и на овом пројекту. Улога је припала Борису Комненићу.

Млађу сестру Александра Попадића, Виолету Вики Попадић, требало је да игра покојна Ена Беговић.

 

Међутим, глумица је у том периоду више била окренута позоришту, па је одбила улогу у серији. Умјесто ње, као Вики се прославила Лидија Вукићевић.

„Та улога ми је обиљежила каријеру. Фино сам и зарађивала, па сам од хонорара из серије направила кућу на Дунаву. Чула сам да је та улога писана за Ену Беговић, али тешко ми је да повјерујем да је једна хрватска глумица могла да одигра дјевојку из праве српске породице“, рекла је Лидија раније Блицу.

Њена колегиница Дара Џокић тек недавно је открила да је она била планирана за улогу Бранке Павловић, супруге Саше Попадића.

„Нико не зна да сам одбила улогу Бранке Павловић у ‘Бољем животу’. Када је почела да се снима та серија, ја сам имала доста обавеза у позоришту. Уопште нисам била свјесна колико ће ‘Бољи живот’ постати гледан, али се ипак не кајем што сам пропустила улогу у тој серији“, испричала је Дара, коју је у серији замијенила Љиља Благојевић.

 Улога фаталне пјевачице Нине Андрејевић прво је била понуђена Лепој Брени. Фолк звијезда је прије тога снимила филмове „Хајде да се волимо“ и „Тесну кожу“ и зато је одбила још једну сличну ролу у „Бољем животу“.

Умјесто Брене овај лик је тумачила једна од најљепших глумица која се бавила и пјевањем, Снежана Савић, којој је пристајала улога фаталне заводнице.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана