Невјероватно богата индијска породица: Живе у вили од 27 спратова, имају 600 слуга и 169 аутомобила

Г.С.
Foto: Fortune

Индијска породица Амбани показала је колико богатство поседује управо вjенчањем њиховог најмлађег сина Ананта Амбанија

Анант Амбани ће се званично оженити на свадби која ће бити уприличена у Индији од 12 до 14. јула, а шушка се да ће том приликом наступити чак и Адел.

Колико је заиста богата индијска породица Амбани могло се наслутити током вjенчања њихове најстарије ћерке када је на прослави наступала Бијонсе. Али Мукеш Амбани не жали новац када се вjенчавају његова дjеца, а то је потврдио и овај пут када је још у марту започело свадбено весеље његовог најмлађег сина Ананта.

Том приликом је славље почело наступима Кејти Пери, Ријане, Бочелија и Бекстрит Бојса.

Породица је изнајмила луксузну јахту на којој су угостили краљевску породицу Велике Британије, милијардере из читавог свijета укључујући и Џефа Безоса.

Али говоркања о богатству досегла су максимум онај моменат када је Амбани у Индију довео Џастина Бибера којем је платио 10 милиона долара да породицу забавља за викенд.

Породица Амбани је најбогатија породица у Индији. Они живе у породичној вили до 27 спратова у којој ће током вjенчања угостити 16.000 сватова.

 

А како је Мукеш зарадио толико новца?

Мукеш је власник најуспjешније компаније у Индији, „Релианце Индустриес“. Његова имовина процjењена је на 83 милијарде евра. И наравно, пар Амбани ужива у свом богатству као нико други, преноси Курир.

Најбогатији пар из Индије има гаражу која прима њихових 169 аутомобила, а дом у којем живе процjењен је на невjероватних милијарду евра. Да је све уређено, очишћ́ено, скувано и о много чему другом брине чак 600 чланова послуге. Ту су чистачице, конобари и фитнес инструктори. Позната дама Индије је једном чак наручила 25.000 златних посуда за послуживање гостију.

Шта све може да се нађе у резиденцији Антилиа у Мумбају због чега вриједи милијарду?

Ово је заправо небодер који има 27 спратова. Има биоскоп, бању, храм, балску салу, салу за аутомобиле… Чланови породице се опуштају под тушем вјештачког снијега, а штите их чувари који имају своје одвојене стамбене јединице.

Нита Амбани је учитељица и дизајнерка ентеријера, воли да троши новац на луксузне предмете и има савршен укус за торбе. Једну“Хермес“ торбу платила је чак 350.000 евра. Супругу је купила луксузни Мајбах 62, а милијардер јој је поклонио млазни авион вриједан 60 милиона евра.

Ова 60-годишња Индијка обично се појављује у јавности у традиционалној одјећи, али су Картије, Булгари и Гучи међу њеним омиљеним модним брендовима.

 

Нита Амбани је такође позната по свом добротворном раду

Основала је школу и болницу у Мумбају, а пар је издвојио 68 милиона евра за помоћ током пандемије.

Најбогатији индијски пар у браку је 38 година, а имају троје дјеце, два сина и ћерку, који су васпитани веома строго по ригорозним правилима. Нита је инсистирала на томе да су дјеца одгајана у скромним условима, да добијају малу накнаду током одрастања, да користе градски превоз и да имају строга ограничења у изласку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана