Лаушевић је у затвору срео најпожељнијег глумца бивше Југе

ГС
Лаушевић је у затвору срео најпожељнијег глумца бивше Југе

Жарко Лаушевић напустио нас је 15. новембра 2023. године. Лауш је изгубио битку с опаком болешћу, а на вечни починак су га испратиле бројне колеге и пријатељи који су се дирљивим говорима опростили од легендарног глумца. Памтићемо га по бројним маестралним улогама, као и књигама које је написао, а нажалост и по трагичном догађају који га је заувијек обиљежио.

Глумац је након сукоба усмртио два младића и једног ранио у подгоричком кафићу "Епл". Осуђен је на 13 година затвора због двоструког убиства. Пресуда је, након жалби, потврђена 1994. године, а казну је издржавао у Спужу и Пожаревцу.

Након укидања пресуде од стране Савезног суда, изречена му је казна од четири године затвора, због двоструког убиства у прекорачењу нужне одбране. Будући да је у том тренутку већ издржао четири-пет година, пуштен је на слободу. Убрзо након тога је напустио земљу и настанио се у Њујорку.

Током боравка у Спужу, у исти затвор долази још један домаћи глумац - Небојша Бакочевић. Важио је за једног од највећих шмекера бивше Југославије, жене су га обожавале, али и он њих, тако је једном приликом открио и да је Академију уписао управо због њих. Када се Бакочевић на врхунцу славе повукао из јавног живота, медији су писали да је разлог његова наводна зависност од хероина.

Сусрет Жарка и Небојше описала је књижевница и водитељка Исидора Бјелица у свом делу "Апостоли урбаног Београда". У поглављу "Небојша Бакочевић Бакоч - Бунтовник без разлога" пренијела је свој сусрет са тада тридесеттрогодишњим глумцем кога су звали српски Ален Делон. Између осталог, поменули су и Лаушевића, глумачког шмекера који није желио у коло славних, преноси Курир.

"После сасвим дуге драмске паузе, још увек у мајици, Бакоч ми је испричао сусрет са Жарком који се одиграо 8. августа 1993. године. Било је то девет дана после његовог хапшења", описала је Бјелица.

Бакочевић је у Спуж одведен као сведок због дроге. Како се наводи, два глумца су се срела у затворском дворишту.

"Било је рано поподне, јако сунце, цврчци. Жарко се враћао из шетње, био је у свом оделу. Угледао је Бакоча у затворском дворишту, пришао и изљубили су се", пише у књизи.

Лаушевић је питао колегу откуд он у Спужу. Бакоч је рекао да је у питању "неки неспоразум" и узвратио питањем: "Како си ти?", на шта му је Лаушевић одговорио да је добро.

"Онда су се растали. Остали затвореници су их гледали као у филму 'Роберто ла Рока' Жана Бекера. Сунце је остало исто, цврчци, обичан летњи дан", овим речима Бјелица је завршила причу.

Небојша Бакочевић оставио је утисак тајанственог младића, а није га променио ни до данас, можда је управо због тога увек био привлачан нежнијем полу! Бакочевић се 2000-их појавио као епизодни глумац у неколико серија и фиилмова. Последњи пут публика је имала прилике да га види у серијама "Вратиће се роде", "Пет", као и у филму "Артиљеро".

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана