Вјештачка интелигенција контролисала борбени авион

GS
Foto: X.com

Експериментални борбени авион "Ф-16" обавио је пробни лет под контролом вјештачке интелигенције, а у кабини је на предњем сједишту био лично секретар ваздухопловних снага САД Френк Кендал.

Током симулиране ваздушне борбе "Ф-16" је контролисала вјештачка интелигенција, а не људски пилот.

Иако нова технологија није у потпуности развијена, САД планирају читаву флоту са више од 1.000 борбених летјелица опремљених вјештачком интелигенцијом. Први авион би требао да буде оперативан до 2028. године, пренио је АП.

Кендал је допутовао у базу "Едвардс" да би видио како вјештачка интелигенција управља авионом у реалном времену.

"Безбједносни је ризик не имати ово. У овом тренутку, морамо га имати“, рекао је Кендал након што је слетио.

"Ф-16" под контролом вјештачке интелигенције, назван "Виста", летио је са Кендалом у муњевитим маневрима брзином већом од 800 километара на час, а његово тијело трпило је пет пута већи притисак од силе гравитације.

Супарнички авион летио је на удаљености од око 300 метара, а противици су покушавали да извођењем маневара доведу други авион у рањиву позицију.

На крају једночасовног лета, Кендал је био насмијан по изласку из кабине. Рекао је да је током лета видио да вјештачка интелигенција, иако се још развија, може да одлучи да ли ће да активира оружје у рату или не.

Постоји и много противника ове идеје. Стручњаци за контролу наоружања и хуманитарне групе дубоко су забринути да би вјештачка интелигенција једног дана могла самостално да баца бомбе без консултација са људима и траже већа ограничења у њеној употреби.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана