"Паметне" наочале могу постављати фотографије директно на Инстаграм

ГС
"Паметне" наочале могу постављати фотографије директно на Инстаграм

Компанија Мета је унаприједила своје Реј-Бан Мета паметне наочале како би имале више "hands-free" могућности.

Једна од нових функција омогућава корисницима Реј-Бан Мета наочала да директно подијеле фотографије као Инстаграм приче, без потребе за кориштењем "smartphone". Довољно је изговорити реченицу "hey Meta, share my last photo to Instagram" уколико је корисник већ направио фотографију коју жели. Но, такође је могуће дати наредбу "hey Meta, share my photo to Instagram" уколико корисник жели бити више спонтан и објавити фотографију као "Story". То је намијењено ситуацијама када у реалном времену корисник жели подијелити неуређене фотографије с пратиоцима.

Поред тога, наочале ће моћи емитовати музику путем Амазон Мусица. Наредбом "hey Meta, play Amazon Music" могуће је започети слушање музике кроз опен-еар аудио систем паметних наочала. Такође, путем контрола на додир или гласом је могуће контролисати звук. Они који имају "Calm" налог, могу слушати вођену медитацију или вјежбе свјесности помоћу паметних наочала. У том случају је потребно изговорити наредбу "hey Meta, play the Daily Calm".

Мета је прошлог мјесеца увела мултимодални АИ за Реј-Бан паметне наочале након вишемјесечног тестирања. Ова функција омогућава наочалама да дјелују као персонални АИ гадгет одвојено од смартпхонеа. Захваљујући надоградњи, корисник може тражити од наочала да опишу објекте у околини, идентификују знаменитости и читају знакове на различитим језицима, што је посебно корисно честим путницима.

Мета је такође наочалама дала могућност успостављања "hands-free" видео позива путем апликација Воцап и Месинџер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана