Илон Маск најавио да ће престати користити број телефона, објаснио и зашто

GS
Foto: WireImage

Мултимилијардер Илон Маск тврди да ће престати користити свој број мобитела, а чини се да је ова одлука његов покушај промоције нове опције на његовој друштвеној мрежи X.

Међутим, ова опција би требала бити доступна само онима који плате премиум верзију ове друштвене мреже. Ријеч је о томе да ће корисници премиум верзије моћи обављати аудио/видеопозиве.

"За неколико мјесеци ћу укинути свој телефонски број и користити X само за текстуалне и аудио/видеопозиве", објавио је Мaск на својој друштвеној мрежи.

X је прошле године званично почео с увођењем могућности аудио и видеопозива. Док сви корисници ове друштвене мреже могу примати позиве, они који су претплаћени могу упућивати позиве. Позиви нису шифрирани, за разлику од позива на другим сличним сервисима као што су WhatsApp или Apple FaceTime.

X нуди могућност која се назива "побољшана приватност позива" за коју су навели да помаже у заштити приватности. Tо значи да су само ИП адресе позиватеља скривене једна од друге и да споменута опција мора увијек бити укључена. Није познато колико су аудио и видеопозиви популарни на X-u.

Након што су омогућени прошле године, Муск је више пута покушавао да их промовира. Поручио је да је могућност ових позива дио његовог плана да друштвену мрежу претвори у "апликацију за све". Позиви су један од новитета који су најављени на X-u, пише лист Индепендент.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана