Apple најавио револуцију: Стижу екрани који "сами себе поправљају"

GS
Foto: X.com

Када су у питању уређаји са савитљивим екранима, Епл не жели да жури.

Иако имају планове у вези с оваквим типом уређаја, њихово представљање не треба очекивати још неколико година, а и када се једном појаве, питање је који ће то бити уређај.

Раније се спомињало како Епл планира Ајпед или чак Мек с флексибилним екраном, али тек ће се показати какви су заправо њихови планови, јер званичних информација, наравно, нема.

Међутим, ове седмице појавиле су се информације о патенту који је Епл пријавио, а односе се на савитљиве екране, и према томе би "јабука" могла да представи уређај са "самообнављајућим савитљивим екраном".

На оваквим екранима би требало да огреботине и друга мања удубљења "саме себе" поправе, без потребе ношења уређаја на поправку, пише Б92.

Сам патент се не односи на неки конкретан уређај, већ се наглашава како би се такви екрани могли користити у телефонима, таблетима, рачунарима, мониторима и носивим уређајима. Овај материјал могао би да покрива само дио на којем се екран савија, или читав екран.

Занимљиво је да би екран могао да "зацијели" без икакве потребе за неком корисничком акцијом, односно вањском интервенцијом.

Такође, корисници би могли унапријед да одреде редослијед када ће се екран поправити, односно „самозацјељење“ би могло да се активира током пуњења уређаја, било да је ријеч о бежичном пуњењу или када се користи кабл.

Наравно, сама пријава патента не значи како ће компанија заиста једном представити такав материјал, односно уређаје на којима ће екрани моћи сами да се обнављају.

С друге стране, добро је знати у ком смјеру размишљају Епл дизајнери, па ипак постоји могућност да нам једном у будућности буду доступни уређаји за које се нећемо узнемиравати ако нам падну и ако се оштети екран.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана