YouTube почео да "гули" и Премиум кориснике

GS
YouTube почео да "гули" и Премиум кориснике

Google наводно укида YouTube Премиум претплате одређеним корисницима.

Корисници који су уживали у YouTube Премиум сервису по приступачнијим цијенама, захваљујући употреби ВПН-а, сада се суочавају са укидањем или блокирањем налога.

Недавно се појавила тема на Redditu, која открива да су бројни претплатници користили ВПН-а да би приступили нижим цијенама претплате у земљама као што је Украјина, сада се суочавају са укидањем чланства. Како се истиче у извјештају, неки корисници су били успјешни у контактирању корисничке подршке YouTube-a и враћању чланства за Премиум, док су други обавијештени да је њихово отказивање чланства  због промјене локације. Они су обавештени да морају да се поново претплате коришћењем локалног метода плаћања и адресе.

Потребно је истаћи да су овом одлуком погођени корисници широм свијета, односно највећи број оних који су искористили ВПН-ове за приступ јефтинијим YouTube Премиум претплатама. Корисници, који су погођени овим отказивањем чланства на Премиум сервису, имају лимитиране опције. Могу или да се поново претплате користећи локалне методе плаћања (што ће резултирати већом мјесечном накнадом) или да се одлуче за алтернативна рјешења за блокирање реклама (што крши YouTube-ove услове коришћења).

Потребно је истаћи да Google није званично потврдио да се заиста блокирају корисници који су искористили ВПН за приступ јефтинијим YouTube Премиум претплатама, преноси б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана