Трик како продужити батерију на телефону

GS
Foto: Arhiva

Батерија може ослабити из доста разлога: прекомјерно коришћење телефона, старост самог уређаја, вируси или чак квар на самој компоненти.

Није све тако црно, међутим, јер ипак постоји неколико ствари које можете да покушате како бисте продужили животни вијек свом телефону.

Један од савјета који се најчешће чују, али се занемарују, јесте да не би требало да држите телефон на пуњачу током цијеле ноћи, или да пуштате да се искључи јер се испразнио.

Овако се, наиме, скраћује животни циклус батерији - можда мало-помало, али временом се и то накупи па може имати негативни ефекат. Најбоље је, сматра се, да је држите напуњену од 20% до 80%.

Уколико имате iPhone, можете да подесите лимит до ког желите да вам се батерија телефона напуни на сљедећи начин: Settings > Battery > Battery Health & Charging > Оптимизед Battery Charging.

За Андроиде нема једне одређене путање, али можете да провјерите конкретно подешавање овако: Settings > Battery > Battery Усаге > Манаге Battery Усаге и одатле да видите шта се нуди, преноси б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана