Ријешите проблем са интернетом на овај једноставан начин

ГС
Ријешите проблем са интернетом на овај једноставан начин

У свијету, гдје је интернет конекција за неке значајна колико и дисање, споро отварање садржаја на вебу и слаби Wi-Fi сигнали могу бити исцрпљујући.

Уколико добру конекцију можете да добијете само стајањем близу вашег рутера, ево неколико једноставних савјета помоћу којих можете да да оптимизујете мрежу и побољшате Wi-Fi сигнал у кући.

Прије него што у потпуности окривите Wi-Fi, обезбједите да ваша интернет конекција ради без проблема.

Повежите рачунар директно на рутер преко Етернет кабла и покрените тест брзине интернета. Уколико не добијате брзину која је предвиђена (или бар у границама) пакетом који сте купили, контактирајте провајдера или замијените рутер/модем.

Ажурирајте "firmware" рутера

Увијек редовно одржавајте стање свог рутера, када су у питању побољшања перформанси, функција и појачана безбједност. Провјеравајте ажурирања рутера у административном интерфејсу и редовно их надограђујте.

Поставите рутер на право мјесто

Понекада је проблем у мјесту на ком се рутер налази. Рутер би требало да стоји тамо гдје је најмања "мртва зона" за вајрлес конекцију. Ставите рутер у отворени простор, далеко од зидова и препрека, како бисте спријечили сметње.

Провјерите фреквенцију рутера

Конфигуришите рутер за оптималне перформансе пребацивањем на 5ГХз опсег, уколико имате дуал-банд рутер. Овај опсег нуди веће брзине и мање сметње. Осигурајте да оба опсега користе исти ССИД за беспрјекорну везу између уређаја.

Промијените канал за бољу брзину

Спријечите мијешање са конекцијама са стране избором најмање загушеног канала. Користите алате, као што је "command prompt" или анализатор мреже за идентификовање искоришћености канала у вашем окружењу. Ручно изаберите канал за боље перформансе, уколико аутоматско бирање није ефикасно.

Поред наведених рјешења, можете пробати и са уређајем за проширење домета или "mesh Wi-Fi" системом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана