Нови корисници ће морати да плаћају како би објављивали садржај на X-у

ГС
Foto: Илустрација

Илон Маск планира да наплаћује малу надокнаду новим корисницима на X платформи, који желе да објављују садржај.

Маск је указао и на разлог због којег се платформа одлучила на овакав потез, а у питању је борба против ботова. Он каже да је то био једини начин да се спријечи најезда ботова.

"Тренутни АИ (и тролови) с лакоћом могу да премосте тест "да ли си бот", истакао је Маск, указујући на алате као што је CAPTCHA.

Власник платформе X је касније додао да ће нови налози моћи да објављују садржај на X-у након три месеца од креирања, уколико не желе да плаћају надокнаду.

За сада нема информација о томе када ће ова наплата почети да се примјењује, и колику накнаду ће нови корисници морати да плаћају.

Прошлог октобра, X је почео да наплаћује долар годишње неверификованим корисницима на Новом Зеланду и Филипинима. Нови корисници из ових регија су, по креирању налога, могли да читају објаве, али не и да одговарају на њих или врше другу интеракцију. За објаву садржаја, лајковање, репост, одговарање на садржај и друго, морали су да плате накнаду.

Раније ове године, X је почео борбу против спам налога, упозоривши кориснике да би број њихових пратилаца могао да се смањи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана