Нападачи украли милионе у криптовалутама

GS
Foto: Ilustracija

Инферно Драинер је нападачка група која спроводи phishing нападе и разноразне друге преваре, а безбједносним експертима је позната већ неко вријеме. Процјењује се да је до сада украла око 5,9 милиона долара у криптовалутама, а од преко четири хиљаде жртава.

Према најновијим извјештајима група Инферно Драинер је од 27. марта 2023. направила око 700 лажних web сајтова, а већина их је постала активна у мају. Лажни сајтови циљају познате брендове попут Пепе, Боб, МетаМаск, ОpenSea, Collab.Land и LayerZero, што је мамац који изгледа добро функционише.

Један Инферно Драинер корисник овај малициозни сервис рекламира преко апликације Телеграм, а у прилогу су и скриншотови на којима се види да су украдене велике суме новца. Циљ је да се докаже да нападачки подухвати доносе добру зараду, а Телеграм већ неко вријеме служи као платформа за рекламирање нападачких група и алата.

Свима се препоручује да не откривају повјерљиве информације када су online, а власницима криптовалута се предлаже да сваку пријетећу поруку у којој се тражи откупнина прво добро провјере, те да ажурирају софтвер на вријеме и да користе двофактроску аутентификацију за заштиту дигиталних новчаника, наводи Bleeping Computer, преноси PC Press

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана