Facebook, Инстаграм и Twitter почињу са наплатом услуга

GS
Foto: Ilustracija

Неке популарне мреже одлучиле су се на потезе које многи неће дочекати с одушевљењем.

Наиме, изгледа да би велике друштвене мреже могле да почну да наплаћују услуге које су њихови корисници досада користили бесплатно.

Сајт Командо је издвојио шта би се све могло да се наплаћује и на којим мрежама.

Twitter

Након што је Илон Маск преузео компанију, Twitter је најавио да ће се промијенити план претплате за плаву квачицу.

Плава квачица која је означавала да је налог верификован доживјела је фијаско јер су људи лажно представљали познате брендове и славне особе, укључујући и самог Маска.

Ако се сада пријавите за плаву квачицу, нећете моћи да је добијете одмах. Ваш профил ће прво морати испунити одређене услове.

Дакле, шта још стиже с претплатом на Twitter? Корисници ће моћи да уређују твитове, односно имаће 30 минута да уреде објављене твитове. Корисници ће имати и прилагођене иконе, а могу да промијене тему за своју апликацију одабиром из списка доступних тема.

Постоје још неке предности као што су могућност постављања дужих видео клипова, дужи твитови, поништавање твита итд.

Шта је са цијеном? Корисници апликације плаћаће више у односу на оне који користе веб верзију. Плава квачица на Twitteru за иОС и Андроид кошта 11 долара мјесечно или 114,99 долара годишње, а за веб кошта осам долара мјесечно или 84 долара годишње.

Мета

Марк Закерберг, власнике Мете (Фацебоока, Инстаграма) објавио је прошлог мјесеца да ће почети да се наплаћује плава квачица за кориснике ових друштвених мрежа.

Корисници ће имати још неке погодности, као што су посебни стикери и звјездице које могу да шаљу омиљеним креаторима садржаја на платформи. Такође ће бити повећана и видљивост, што значи да ће више људи вид‌јети њихове објаве и коментаре.

Из Мете обећавају да ће проактивно праћење налога заштитити корисника од лажног представљања. Једна од највећих предности је то што ће претплатници имати директну подршку јер је иначе прилично тешко ступити у контакт с Метом (на примјер када вам је профил хакован).

Колико ће то коштати? Тзв. Мета Верифиед наплаћиваће се 11,99 долара мјесечно за веб верзију (само Facebook), односно 14,99 долара мјесечно за апликацију на иОС-у и Андроиду, преноси Н1.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана