Ево како да сазнате да ли је неко блокирао ваш број

GS
Foto: Unsplash

Када неко блокира ваш телефонски број, постоје неки знакови који могу указивати на то.

Ево неких од њих.

1. Необичне поруке када зовете

Не постоји стандардна порука о блокираном броју, а осим тога, многи људи не желе да друга страна сазна да им је број блокиран.

Ако добијете необичну поруку коју прије нисте чули, постоји могућност да је та особа блокирала ваш број путем свог бежичног оператера.

Порука се разликује зависно од оператера, али је обично слична некој од ових:

“Особа коју зовете је недоступна”.

“Особа коју зовете тренутно не прихвата позиве”.

“Број који зовете тренутно није у функцији”.

Ако зовете једном дневно два или три дана и сваки пут добијете исту поруку, могуће је да вам је број блокиран.

Наравно, постоје и изузеци који могу резултирати истим порукама, а они укључују природне катастрофе које су оштетитле мрежну инфраструктуру или неки велики догађај који резултира неуобичајено великим бројем људи који истовремено телефонирају.

2. Звоњава

Ако чујете само једно звоно или звоњаве уопште нема прије него што се укључи говорна пошта, то би могло указивати да је друга страна блокирала ваш број и то на свом телефону.

Ако чујете три до пет звоњења прије него што ваш позив усмјери на говорну пошту, вјероватно (још) нисте блокирани, али особа одбија ваше позиве или их игнорише.

И у овом случају постоје изузеци, а један од њих је ако особа има укључену опцију “Не узнемиравај”. У том случају ваш ће позив брзо бити преусмјерен на говорну пошту.

3. Заузето

Ако добијете сигнал да је број заузет, могуће је да је ваш број блокиран путем бежичног оператера. Од различитих знакова који указују на блокирани број, овај је најмање уобичајен иако га неки оператери још увијек користе, пише "Лајф Вајр".

Треба нагласити да се ово може јавити и у случају када оператер има техничких потешкоћа. Да бисте то потврдили, назовите неког другог – посебно ако има истог оператера као и особа коју покушавате добити – и погледајте хоће ли позив успјети, преноси "РТЦГ".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана