Ево да ли неко зна када направите screenshot Инстаграм сторија или поруке

GS
Foto: X

Наишли сте на нечији стори на Инстаграму, и хоћете да га сачувате. Да ли та особа може да сазна да сте направили скриншот?

Откако су Инстаграм сторији уведени, опречне су биле информације о овом питању. Понекад је то било због необавијештености корисника, а понекад и, руку на срце, због тога што је сама апликација умјела да багује док су се испробавале нове ствари, и док су програмери радили свашта у позадини.

Дефинитиван одговор је овај: Инстаграм неће обавијестити корисника да сте скриншотовали његов (или њен) стори. Истовремено, ни ви не можете да знате да ли је неко скриншотовао ваш стори.

Исто важи и за скриншотовање нечијег профила, али ствари постају мало компликованије када је у питању скриншотовање порука.

Ако се дописујете са неким и он(а) вам у ДМ пошаље обичну текстуалну поруку, то можете да скриншотујете без бојазни. Међутим, уколико вам је неко послао слику или снимак који су подешени да нестану (не сачувају се у чету) и ви то скриншотујете, корисник ће бити обавијештен, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана