Зашто скупи аутомобили никад нису на снижењу

GS
Foto: MFL

Замислите да се деси да мерцедес избаци најновији модел од 100.000 евра и за три мјесеца, усљед инфлације, спусте му цијену на 30.000 евра. Шта бисте помислили?

"Ко зна који проблем има, чим су га толико снизили"

"Од чега ли га праве кад им се исплати да га продају на 70 одсто снижења"... И не бисте били далеко од истине! С тим да озбиљне фирме попут те сигурно не би дозволиле да имају хорду незадовољних купаца већ би одмах повукле серију. 

Управо зато заиста квалитетни производи неће бити на огромном снижењу - сваки дио аутомобила кошта, а ту је и бренд који гарантује да је ријеч о квалитету. Па како би се онда уопште могло и говорити о снижењу премиум модела? Објективно, никако, и то се неће десити. Мерцедесу сниженом 70 одсто вјероватно би фалила врата, један точак, сједиште, аир бег... 

Али... сада се појавио тоалет-папир снижен чак 70 одсто, па се поставља јасно питање - шта је то што њему фали па га дају у бесцење? Једноставним истраживањем, откривено је да му фале подједнако безбједносно опасне ствари - тај тоалет-папир у себи има рециклирани дио, који може садржати хемикалије које се лијепе за наше органе и готово никад се не излуче. Скупљају се у телу и почињу да ометају рад жлезда и других органа. Такође, неки су се пацијенти љекарима жалили да од папира имају свраб и алергијску реакцију у интимним деловима тела. Све то се дешава ако тоалет-папир садржи рециклажу, јер се рециклирани тоалет-папир прави од папирних отпадака, за чије избељивање се користе јаке хемикалије. 

Образац са скупоценим аутомобилом и тоалет-папиром је исти - али пошто у папиру не видите голим оком у чему је проблем, помислићете "шта фали, то је тоалет-папир". 

А, то је, вјерујте, велика грешка.

Тоалет-папиром додирујемо најделикатније дијелове тијела и веома је важно да он буде проверен и безбедан по наше здравље. Нажалост, много је лакше залудити купце овог производа о квалитету него купце мерцедеса. Просто - сигурно никад нисте разлистали један лист да видите шта је заиста у њему, а вјероватно нисте ни читали декларацију. А све и да јесте - можда нисте разумели шта она значи.

Управо зато да не бисте били обманути и да не бисте куповали "фејк" производ по цијени квалитетног, обавезно купујте производе од 100 одсто чисте целулозе, само од бренда за који знате да не користи рециклирани папир. Јер рециклирани папир је, на све досад поменуто, тежи и самим тиме ролне дјелују исте величине као оне од целулозе, али у њима има мање намотаја, али засигурно је пун потенцијално опасних хемикалија! Зато поведите рачуна, здравље треба да нам је свима на првом месту, преноси НајженаАло.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана