За овај рестаурирани Порше 911 треба издвојити 349.000 евра

Срна
За овај рестаурирани Порше 911 треба издвојити 349.000 евра

Иза једне од многобројних рестаурација и модификација на тему бесмртних “елфера” стоји америчка компанија RSR Project из Њујорка у којој као инспирација служи само чувени тркаћи модел 911 Карера 2.8 РСР из седамдесетих година.

Америчка компанија RSR Project спада међу најцјењеније компаније које се баве рестаурацијама и модификацијама на основици старијих генерација Поршеа 911, а и посљедња креација посвећеног тима на чијем челу је оснивач RSR-а Ричард Схикман инспирисана је чувеним Поршеовим тркаћим моделом 911 Карера 2.8 RSR који је седамдесетих година “жарио и палио” на стазама широм свијета преноси Кликс.

Неименовани купац желио је да каросерија рестомод „елфера” буде у препознатљивим Гулф бојама које су годинама пратиле  Поршеове тркаће активности, а рестомод процес (који траје 15 мјесеци) почео је тражењем Купе “елфера” који је произведен између 1984. и 1989. године. У RSR-у инсистирају да основица за пројект има историју без удеса и каросерију без трагова рђе.

Темељно рестауриран и модификован аутомобил који се крије иза назива Гулф Блу 911 добио је дорађен мотор, мјењач, овјес и кочнице. Ту су и препознатљиве двобојне 15-инчне Фукс фелге на којима су Мицхелин гуме, а поједини елементи каросерије с новим и олакшаним стаклима јасно асоцирају на први тркаћи 911 с ознаком RSR.

Технички подаци и радна запремина 6-цилиндарског боксер мотора испод задњег поклопца с карактеристичним “дак тејл” спојлером нису откривени, али се зна да RSR Project  купцима рестомод “елфера” нуди атмосферске моторе чија радна запремина износи 3.2, 3.4 или 3.5 литара.

Много времена потрошено је и на дотјеривање тамне унутрашњости с аналогним инструментима и ретро спортским сједиштима у коју је на крају убачен и сигурносни кавез. Облоге на вратима дизајниране су по узору на облоге из Карере РС, а у цијени ове рестомод приче је и клима-уређај.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана