Топ 10 аутомобила које је најтеже продати

GS
Foto: X.com

Иако нови аутомобил може да изгледа сјајно када га купите, кључни дио процеса је процјена колико ће аутомобил задржати своју вриједност након неколико година.

Доносимо вам 10 аутомобила који су познати по томе што их је тешко препродати.

1. Мерцедес EQS

Иако овај аутомобил има импресивне технолошке карактеристике, високи трошкови одржавања разлог су његове бескомпромисне препродајне вриједности, а ако посједујете овај аутомобил, нису вам страни одласци код механичара на бројне мање поправке, пишу Буџет и Инвест.

2. Mitsubishi Migare

Овај мањи аутомобил је у продаји од 2011. године, али има лошу репутацију у препродаји због проблема као што су мали мотор, напредне безбједносне карактеристике и лоша вожња. Једна од ријетких предности аутомобила је потрошња горива.

3. Volkswagen Артеон

Овај Фолксваген је два пута унапређен у погледу стила и техничких карактеристика, што је значајно подигло цијену и гурнуло нове купце са стола, као и оне који желе да препродају своје тренутне Артеоне.

4. Волво С90

Упркос томе што је прелијеп аутомобил са напредном технологијом, Волво С90 има лошу репутацију због разочаравајућег управљања и спорог убрзања, што је разочарало Волво фанове.

5. BMW Серије 7

Иако BMW Серије 7 долази са бијесним мотором, то не надокнађује колико је често возило код механичара, са много различитих проблема.

6. Chevrolet Bolt

Док је лансирање Болта прошло добро, услиједио је опозив у вези са батеријом која се запалила током вожње, што је нарушило репутацију Болта. Поред опасног опозива, унутрашњост овог аутомобила добила је доста критика због лоших материјала.

7. Генесис Г90

У основи, све у вези са овим аутомобилом је било огроман успјех, чак и са надоградњом ентеријера и екстеријера током година. Оно гд‌је су људи почели да губе интересовање за Генесис су опције мотора. Опција В-8 је скоро иста као и В-6 мотор, који се људима није допао и смањио је вриједност препродаје.

8. Јагуар XF

Јагуар XF се добро продаје, али се више не такмичи са својим ривалима за опције мотора. Још један разлог за ниску вриједност препродаје била би суспензија, која д‌јелује круто и нестабилно.

9. Nissan Leaf

Nissan Леаф нема сјајну укупну слику и људи су незадовољни са неколико ствари. Леаф има много мањи досег од својих конкурената и мало, скучено задње сједиште. Поред тога, механичари вожње овог возила добили су ниске оцјене.

10. Toyota Mirai

Мираи је пропао из више разлога, а главни је тај што су аутомобили на водоник заказали и нису били ни близу успјеха електричних возила, преноси Н1.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана