"Стелантис" ће правити милион аутомобила годишње у Италији

Срна
Foto: Стелантис

РИМ- Произвођач аутомобила "Стелантис" саопштио је да је посвећен достизању нивоа производње од милион аутомобила и комерцијалних возила годишње у Италији у оквиру свог стратешког плана до 2030. године.

У саопштењу објављеном након састанка у Министарству за пословање и домаћу производњу, представници "Стелантиса" су поновили да Италија има "централну улогу" у глобалној стратегији компаније.

"Стелантис", у чијем саставу послује и "Фијат", напоменуо је да има "вољу да се створи одржива будућност за пословање у Италији", пренијела је агенција АНСА.

"Прошле године у Италији је произведено само 450.000 аутомобила у односу на 1,4 милиона регистрација, а 80 одсто подстицаја завршило је за куповину аутомобила произведених у иностранству, укључујући Стелантис. То више не треба да се дешава", изјавио је Адолфо Русо, некадашњи министар за пословање и домаћу производњу.

"Стелантис" је кровна компанија за 14 произвођача аутомобила, међу којима су "Фијат", "Алфа Ромео", "Крајслер", "Џип", "Ситроен", "Ланча, "Масерати" и други.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана