Ферари уз Purosangue припрема још два СУВ-а

ГС
Ферари уз Purosangue припрема још два СУВ-а

Иако је Феррари као произвођач класичних спортских аутомобила дуго одолијевао тренду СУВ модела, чини се да ће се то врло брзо промијенити.

И то драстично. Према посљедњим извјештајима из неслужбених извора уз развој СУВ модела Purosangue, који ће бити први такав ауто из Маранела и који би на тржиште требао стићи 2022. године, извјесно је да ће га слиједити још два додатна СУВ-а.

Ови модели носе интерне ознаке као пројекти Ф244 и Ф245 и наводно ће користити исту платформу као и Purosangue. Ферари је већ потврдио да ће се њихов први СУВ нудити с хибридним погонским системом, али вјерује се да ће сљедећа два модела у потпуности изгубити мотор с унутрашњим сагоријевањем.

Према ЦАР магазину, ова платформа може примити до четири електромотора с комбинираном снагом од 610 КС.

Додатни детаљи о два електрична модела у овом су тренутку ограничени, али очито ће бити потребно дуго чекати прије него што се ова два модела појаве на тржишту.

Очекује се да ће споменути Ф244 изаћи током 2024. године, док ће Ф245 стићи двије године касније. Пуно тога би се могло промијенити у наредним годинама, али ни врхунска спортска марка попут Ферарија не може остати имуна на строжије прописе о емисијама штетних гасова, тако да је електрификација сигурно на дневном реду и за ову марку.

С обзиром на то да је потражња за СУВ-овима већа него икада, јасно је да постоји велики дио неискориштеног тржишта од којег би легендарна италијанска марка могла имати користи како би употпунила своју понуду спортских аутомобила.

Такође појавила су се и нагађања за Purosangue. Вјерује се да ће најснажнија верзија имати V12 мотор са око 800 коњских снага. Такође, требао би бити доступан и хибридни 4,0-литарски V8 с укупних 700 КС. Из Ферарија најављују да ће то бити удобан четверосјед с овјесом подесивим по висини.

Занимљиво је да се спомиње како би се задња врата Purosangue-а требала отварати у супротном смјеру од предњих, те да не би требао имати ни Б носач крова, с тим да то још увијек није потврђено.

Док Ферари припрема Purosangue, листа произвођача егзотичних спортских аутомобила који немају СУВ у понуди постаје све краћа. Осим МекЛарена, друге марке које намјерно игнорирају изузетно популарни стил каросерије су Бугати и Конигсег, док би Пагани могао направити СУВ и лимузину након 2025. године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана