Ево како правилно третирати ваш аутомобил током хладних дана

GS
Foto: Instagram

Током хладних дана, третирање аутомобила с пажњом и адекватном његом кључно је за продужење његовог животног вијека и сигурност вожње.

Правилна припрема почиње од одабира одговарајућег антифриза, који штити од замрзавања течности у мотору. Редовно провјеравање нивоа антифриза и уља, као и замјена дотрајалих брисача, важни су кораци за одржавање оптималних услова вожње током зимских мјесеци.

Правилна заштита екстеријера аутомобила укључује редовно прање како би се уклонила со и други агресивни материјали коришћени за одржавање путева. 

Осим тога, коришћење покривача за вјетробран и бранике може смањити утицај хладноће на осјетљиве дијелове возила. На крају, одржавање исправног система гријања и провјере гума обезбиједиће  удобну и сигурну вожњу током зимских мјесеци. С поштовањем према свом возилу, возач не само да очува његов изглед, већ и доприноси сигурнијем и ефикаснијем искуству током хладних дана.

Узимајући у обзир хладне температуре које карактеришу зимске мјесеце, важно је посветити пажњу ентеријеру возила. Препоручује се коришћење посебних ауто-пресвлака како би се сачували сједишта од хладноће и влажности. 

Одржавање батерије у добром стању, редовно провјеравање кочница и замјена течности за прање стакала са средствима која не смрзавају играју кључну улогу у очувању функционалности аутомобила, преноси Глас Српске.

Зимске гуме су такође битан фактор за безбједну вожњу по зимским условима, пружајући боље кретање на снијегу и леду. Поред тога, чишћење снијега с крова и хаубе возила прије вожње не само да повећава видљивост, већ и спријечава евентуалне опасности за друге учеснике у саобраћају.

Све ове превентивне мjере не само да чувају ваш аутомобил, већ и стварају сигурније услове за вожњу током зимске сезоне. Одржавајући пажљив однос према свом возилу, возач не само да продужава његов радни вијек, већ и доприноси општем безбjедносном стандарду на путу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана