Да ли знате власници којих аутомобила најчешће крше саобраћајна правила?

ГС
Foto: Илустрација

Британски стручњаци из „Аутоеволушна” идентификовали су аутомобиле чији власници најчешће крше саобраћајна правила.

Према њиховим ријечима, овај феномен је везан за маркетиншке кампање неких брендова.

Произвођачи спортских аутомобила често у својим рекламама демонстрирају могућности нових модела на тркачкој стази. И из тог разлога, купци таквих аутомобила често их брзо возе јавним путевима.

Опасност за пјешаке

Стручњаци су проучавали податке о више од 400.000 саобраћајних несрећа у Великој Британији, а након детаљне анализе пронашли су регуларност у агресивној вожњи код власника аутомобила одређених марки.

Испоставило се да возачи BMW-а, Субаруа и Поршеа прекорачују ограничење брзине и чешће прелазе на црвено свјетло семафора у односу на остале учеснике у саобраћају.

Склонији су и опасном претицању и игнорисању пјешачких прелаза.

„Нијемци” доминирају

Један од аутора студије сматра да је овакво понашање возача дијелом повезано са агресивним маркетиншким кампањама ових брендова. Субару, BMW и Порше често у својим рекламама истичу супериорност својих аутомобила у односу на друге.

Занимљиво, Субару се постепено ослобађа имиџа компаније која производи спортске моделе. Тренутно је јапански бренд фокусиран на производњу породичних аутомобила и њихови маркетиншки приступи се мијењају, али код BMW-а и Поршеа то још увијек није случај, преноси Данас.ба.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана