Отворен тениски комплекс: Ђоковић вјеровао да ће играти турнир у Бањалуци, ово је заједнички успјех ФОТО

Срна
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА - У Бањалуци је свечаном церемонијом званично отворен тениски комплекс намијењен за турнир "Српска опен", који ће у данима који слиједе, осим Новака Ђоковића, угостити и остала велика имена из свијета тениса.

Отварању су присуствовали бројни грађани, предсједник Републике Српске Милорад Додик, представници руководства Народне скупштине Српске, бројни министри у Влади Српске, градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

Присутни су били и представници руководства Тениског савеза Српске и турнира, као и бројне званице и гости из јавног, спортског и друштвеног живота Републике Српске, уприличен је пригодан ватромет.

Предсједник Организационог одбора турнира “Српска опен” Бојан Вујић истакао да је поносан што ће све будуће генерације тенисера Српске и Србије имати прилику да тренирају у одличним условима у новом тениском комплексу у Бањалуци.

Вујић је, обраћајући се на церемонији свечаног отварања тениског комплекса намијењеног за турнир “Српска опен”, рекао да је током своје професионалне тениске каријере играо на великим АТП турнирима и боравио у прелијепим тениским центрима.

-Данас, отварајући овај тениски центар у нашем граду, морам признати да сам јако срећан јер знам шта то значи за наш град. Очекују нас велики играчи у нашем граду, предвођени Новаком Ђоковићем. Много сам срећан због тога јер знам шта то значи за Републику Српску - истакао је Вујић.

Он је рекао да се сјећа да у дјетињству није имао прилику да има добре услове у тенису и да тренира у тениским центрима какав је нови у Бањалуци.

-Зато сам посебно срећан што ће наши клинци, клинци Републике Српске, клинци Србије, имати прилику да тренирају и раде у оваквом тениском центру - истакао је Вујић.

Вујић је у име Организационог одбора турнира “Српска опен” поздравио највише званице Републике Српске, представнике Тениског савеза Српске и тениских клубова Српске.

-Захваљујем за ваш труд и све оно што је допринијело да имамо овакав један тениски центар - поручио је Вујић.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је да је отварање тениског комплекса у Бањалуци, на којем ће се играти турнир "Српска опен", доказ способности републичких и градских институција да у кратком року заврше објекат који је на понос града и Републике.

Он је захвалио свима који су помогли да се овај пројекат реализује, прије свега породици Ђоковић и Новаку Ђоковићу, који је обећао да ће овдје доћи да игра и што су вјеровали у Бањалуку и Српску.

-Хвала Новаку Ђоковићу који је вјеровао да ће једног дана доћи у Бањалуку и играти велики турнир, а ми га нисмо изневјерили. Ово је успјех свих нас. Града Бањалука, Владе Српске, свих снага који желе добро Републици Српској - нагласио је Додик.

Предсједник Српске је налгласио значај једног оваквог објекта.

- Направили смо овакав центар и предајемо га генерацијама које долазе. Ово је доказ да све можемо када хоћемо. Ово заслужује Бањалуку и Република Српска, јер када све ово погледате около, прије 15-20 година готово да није било ништа - истакао је Додик.

Додик је истакао да је Српска опен само први у низу корака који слиједе.

- Бањалука и Српске неће стати овдје, идемо даље до нових турнира. Биће тешко, јер тенис је спорт богатих, могу понудити више него ми, али ћемо се борити као и до сада, јер да нисмо вјеровали у ово, не би данас ни били овдје - поручио је Додик.

 

-Величанствено је данас, у овом тренутку, бити Бањалучанин, грађанин Републике Српске и Србин на догађају отварања тениског комлекса за турнир „Српска опен“ - изјавио је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

Нагласио је да је овај тениски комплекс понос Бањалуке и Републике Српске.

- Овдје није било ничега. Ми смо имали храброст да видимо оно чега нема, да задамо циљ изнад наших могућности и капацитета, постигли смо резултате какви нису виђени на овим просторима. Сваки Бањалучанин и грађанин Српске треба бити поносан на овај дан - рекао је Станивуковић.

За само неколико мјесеци, уз подршку републичких и градских институција, изграђен је комплекс који ће задовољити све критеријуме за одржавање турнира на високом нивоу.

У овај спортски догађај, који многи већ проглашавају једним од највећих у историји Републике Српске и Бањалуке, према ранијим изјавама људи из Тениског савеза Српске, уложено је више од 30 милиона КМ.

Учесницима турнира биће омогућени најбољи могући услови за тренинг, такмичење и одмор.

Само централни терен има капацитет од чак 6.000 мјеста, а реновирани су и постојећи терени у оквиру тениског комплекса у Парку "Младен Стојановић".

Љубитељи тениса ће на "Српска опену" од 16. до 23. априла, који би по неким процјенама требало да прати 20 милиона људи широм свијета, имати прилику да виде најбољег свјетског тенисера Новака Ђоковића, као и друге тениске звијезде.

Осим Ђоковића, у Бањалуци ће играти Андреј Рубљов, Станислас Вавринка, Борна Ћорић, Гаел Монфис, Ришар Гаске, Ласло Ђере, Филип Крајиновић, Ненад Зимоњић и други.

"Српска опен 2023" је АТП турнир из серије 250, који се након двије узастопне године у Београду, ове године одржава у Бањалуци.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана