Голман Бајерна Александер Нибел насмијао саиграче: “Аудијева” звијер замијенила мамин аутић

Дејан Марић
Голман Бајерна Александер Нибел насмијао саиграче: “Аудијева” звијер замијенила мамин аутић

МИНХЕН - Нови голман Бајерна Александер Нибел на прво окупљање њемачких шампиона довезао се у скромном “фолксваген полу”, док је “Зебенер штрасе” напустио у моћном “ауди РС6 Аванту”.

Нибел, који је овог љета стигао из Шалкеа, очекивано је био у жижи, а саиграчи нису пропустили прилику и да га испрозивају. Јер, уистину је необично да момак, који према слову уговора са Баварцима годишње зарађује 5,5 милиона евра, на тестирање на вирус корона дође у возилу које је ново коштало приближно 11.000 евра.

Примјера ради, звијезде Бавараца су стизале у “машинама” вриједним по неколико стотина хиљада евра. И, нису пропустиле прилику да “пецну” Алекса поруком да је најбоље да “поло” врати својој мами. Да ствар по Нибела буде још гора, на аутомобилу је имао и погрешне регистарске таблице из Гелзенкирхена.

Оно што није познато је да ли је Алекс можда и имао договор са челницима клуба да на окупљање дође у старом аутомобилу, а да потом задужи нови. Њемачки ауто-гигант “ауди” је један од спонзора Бајерна и сви фудбалери приликом потписа уговора добију један модел.

Нибел је сјајно прошао, задужио је “РС6 Авант” који кошта 116.000 евра. Ријеч је о правој звјерци која у основној верзији има 600 коњских снага, твин-турбо В8 мотор запремине четири литра, погон на сва четири точка...

Иначе, млади чувар мреже је пројектован као будућност баварског гиганта. Бајерн га је, већ по навици, “узео” за нула евра. За минутажу ће се борити са легендарним Мануелом Нојером и Свеном Улрајхом, а према наводима њемачких медија, у уговору има клаузулу по којој годишње мора да одигра најмање 15 утакмица.

Од бицикла до бентлија

 Тестирање њемачких шампиона на вирус корона није био званичан клупски догађај, па су играчи имали слободу да дођу и у приватним аутомобилима. Ту опцију, пак, није искористио Леон Горецка, који се у “Зебенер штрасеу” појавио на бициклу. С друге стране, Роберт Левандовски довезао се у “бентли континентал ГТ кабриолету” вриједном 250.000 евра. Када је ријеч о званичним догађајима, сви фудбалери морају да возе моделе клупског спонзора “аудија”, што су на свом џепу осјетили Жером Боатенг, Никлас Зиле и Кингсли Коман.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана