Врањеш потписао за Бенфику

Душан Репија
Врањеш потписао за Бенфику

БАЊАЛУКА - Искусни пивот Владимир Врањеш нови је члан Бенфике са којом је потписао двогодишњи уговор, сазнаје “Глас Српске”.

Момак који је проходао у рукометној школи Борца прије неколико мјесеци окончао је одличан период у Мешков Бресту, а сада је на новом изазову и то каквом. Бенфика је минуле сезоне сензационално стигла до првог европског трофеја у историји, освојивши Лигу Европе побједом над Магдебургом у финалу, а већ је кренула у надградњу тима за искушења која их чекају наредне сезоне.

Иако још није званично објављено, Врањеш је дио слагалице некада великог умјетника на терену Чеме Родригеза који се одлично снашао у улози тренера, а основни циљ је освајање титуле Португалије. Она је “орловима” измакла добрим дијелом због играња на два фронта, али и чињенице да су “вјечити” ривали Порто и Спортинг много уложили посљедњих година. Рукомет је на крајњем југозападу Европе у великој експанзији, што је прво резултирало успјесима репрезентације, а потом и јачањем клубова. Порто је постао стални учесник Лиге шампиона, а Спортинг и Бенфика Лиге Европе са тенденцијом да свргну “змајеве” са трона.

Осим Врањеша становници Лисабона овог љета постаће Леандро Семедо са Зеленортских Острва, сјајни средњи бек Адам Јухаш из Мађарске, те Шпанац Андер Изкуиредо. Бањалучанин ће имати лакши период прилагођавања на нову средину пошто црвени дрес са великим успјехом носи стандардни репрезентативац Србије Петар Ђорђић, док је Лазар Кукић спаковао кофере и кренуо пут Букурешта.

Нема сумње да ће снажни пивот бити велико појачање и да ће осим играчких квалитета донијети са собом велико искуство пошто већ годинама игра на највишем нивоу. С бјелоруским тимом играо је четвртфинале Лиге шампиона, док је наступајући за Пик Сегед освојио ЕХФ куп 2014. године. Од 2009. до ове године био је стандардни репрезентативац БиХ са којом је наступио на Свјетском првенству, те на два европска, да би се опростио ове године након наступа на континенталној смотри.

Осим Борца, Сегеда и Мешкова, Врањеш је на почетку каријере кратко наступао за Словењ Градец, био је на позајмици у Приједору, а први прави инострани ангажман имао је у Адемар Леону, да би четири године носио дрес Татабање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана