Власеничанин Бојан Настић по свему судећи остаје у БАТЕ Борисову

Душан Репија
Власеничанин Бојан Настић по свему судећи остаје у БАТЕ Борисову

БОРИСОВ - Иако је занимљив Црвеној звезди и још неким руским клубовима, фудбалер БАТЕ Борисова Бојан Настић ипак је најближи останку у Бјелорусији, али ипак оставља малу дозу резерве, јер је добро познато да се код оваквих ствари никада ништа не зна.

Момак из Власенице иза себе има одличну сезону која, нажалост, није крунисана шампионском титулом јер је најтрофејнији клуб ове земље у посљедњем колу прокоцкао предност, па је трофеј завршио у Солигорску. Дијелом због тога, а дијелом због нешто мањег буџета него што је уобичајено, почеле су да колају информације да ће БАТЕ претрпјети много промјена. Ипак, мјесто крај лијеве аут-линије резервисано је за Настића.

- Први човјек клуба ми је прије неколико дана рекао да најозбиљније рачунају на мене и да би само нека топ понуда могла да промијени његово мишљење. Драго ми је што је тако, јер смо се породица и ја сјајно снашли, постао сам и отац, а град и све у земљи ми се допада. Чуо сам за интересовање Звезде, чак су ме и звали неки менаџери, али то ништа није било конкретно. Увијек кажем: “Никад не реци никад”, али мислим да сам најближи останку. Чак и ако бих напуштао Бјелорусију, жеља ми је да још неколико година проведем у иностранству - рекао је двадесетшестогодишњи Настић за “Глас Српске”.

Колико га клупско руководство цијени, најбоље говори велико не руском Ростову који је прије неколико мјесеци био спреман да издвоји милион евра.

- Тада смо били у трци за титулу и нормално је да су одбили понуду. Сада би ме вјероватно пустили и за нешто нижу суму, али према оном што су ми рекли прије неколико дана и мојој жељи да останем, не вјерујем да ћу ове зиме мијењати средину. С друге стране, имам на неки начин и обавезу према људима из клуба који су вјеровали у мене и ангажовали ме када баш нисам био у позицији да бирам клуб, а не овако јак - рекао је Настић који је претходно каријеру градио у Белгији.

Фудбал и живот у Бјелорусији легли су му на прву.

- Признајем да сам имао мало предрасуда, али су ме брзо разувјерили када сам дошао. Посебно сам фасциниран чистоћом. Минск је права метропола, мени много љепша од велике већине западних градова. Криминала готово да и нема, а квалитет фудбала је на приличном нивоу. Има неколико екипа које се боре за врх и које улажу много. Шампион Шахтјор тренутно можда најбоље стоји у сваком погледу, али ту смо ми, Динамо Брест, Динамо Минск и још неколико клубова са највишим амбицијама - закључио је Настић.

Нема грешке са Нигеријцем

Медији у Србији претходних дана су наводили да су скаути Звезде препоручили Дејану Станковићу још једног лијевог бека из Бјелорусије, фудбалера Ислоча Гофрија Стефана.

- Млад је и талентован, мислим да Звезда не би погријешила уколико би га ангажовала. Тренутно је он реалнија опција - искрено је одговорио Настић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана